Rabu, 5 Mac 2008

RESIPI BUAT KEK

Aku nak mengajar mereka cara nak gunakan linkers dalam karangan. Set induksi aku, tunjuk gambar kek, dan tanya pada pelajar, terangkan pada aku, cara-cara nak buat kek.

'Atikah, can you please give the ingredients in a chocolate cake?' Semangat Atikah menerangkan bahan-bahan untuk buat kek. Flour, butter, sugar, egg...
Atikah ni memang terer masak, aku fikir.

Tak semena-mena, datang suara Zaim Si Rambut Merah. Cikgu, orang laki ni cikgu, kalau nak buat kek, tak payah pakai telur ayam. Kami pakai sendiri punya aja. Merah padam muka Atikah yang putih bersih tu. Muka aku? Dah biru hijau!

Ini baru contoh ringan-ringan. Aku tak pernah tahu yang budak-budak sekarang ni suka bergurau yang pelik-pelik dengan cikgu sendiri.

Alahai~

10 ulasan:

azie berkata...

patut ko potong je *** budak tuh,muahaha

Azhar Ahmad berkata...

Hahahhahaha,,, memang best... LAwak kotor sungguh... eh bukake nama kamu atiqah?

A t i Q a h berkata...

azie,
terlupa bawa pisau hari tu..muehehehe

azhar,
tu baru lawak kotor yang separa, ada lagi yang lebih dahsyat, tapi saya tak sanggup cerita.
betul. saya atiqah. dia atikah.

ف wildchild ۞ berkata...

haha.. lelaki memang suke buat lawak camtu la. tapi bagi lelaki memang le fun ;p

A t i Q a h berkata...

Fa,
kalau antara kamu nak buat lawak macam tu, jangan lah dipublickan. malu ah =P

f u x a n e berkata...

Ewww... pakai telur sendiri tak sedap laa kek tersebut! hehehehehe...

Tok Rimau berkata...

Panggil dia datang ke depan. Dan bagi satu penendang kat telur dia. Hebat! Sekuat hati!

Beginilah cara memukul telur yang betul.

A t i Q a h berkata...

fuxane,
tak hidup dah kalau nak rasa kek hasil sendiri. ahaha

tok,
eeeee...tak sanggup mak, nyah!

rasso berkata...

auwwww!
noti tul student uols!

meh mak *** dia....

missyizzati berkata...

dush!(kat budak tu la)
students aku ramai india dan cina.
maka, mereka tak pandai buat lawak seperti itu.
haha