Khamis, 8 Mei 2008

SEORANG, SEUNCANG

Day 1 in KK.

Aku online dari kafe siber di tengah-tengah bandar KK. Depan Wisma Merdeka. Kat rumah pak cik aku tiada talian internet. Sanggup tu! Ha ha.

Baru habis jalan-jalan di Wisma Merdeka, salah satu shopping complex di KK ni. Aku umpamakan macam City Square JB lah lebih kurang. Cuma tiada panggung wayang aja.

Aku dan Tina berkira-kira nak cari cenderahati untuk dibawa pulang. Tadi aku nampak Teh Sabah. 25 uncang satu kotak. Bolehlah buat cenderahati. Seorang satu uncang. Oke sikit la dari Pakcik Naga punya sensei. Yang beli ubat nyamuk sebagai cenderahati untuk keluarga di Jepun. Ahakz!

Lepas ni, tak tau lagi kat mana boleh cari internet. So, buat masa sekarang, tinggal dulu ya.
Jumpa di semenanjung minggu depan. Daa~~

23 ulasan:

Yazid Husain berkata...

dah 2 tahun meninggalkan sabah. rindu pulak. bial mau kesana lagi

Pocket berkata...

sorang seuncang kira ok lah,
pastinya yg dpt tu nanti happy,
naaakkk!!!

Syam berkata...

hahahhaa..pertama kali aku jmp org bg cenderahati teh uncang. klu skotak xpe gak. ni seuncang je. apa2pn klu ko wat cmtu, pasti org akn kenang smpi bile2

tasikmerah berkata...

tiqah,
aku tau.. mata engkau sentiasa melilau-lilau mencari cc sepanjang kat sabah... kau telah ketagihan...

Tok Rimau berkata...

Tok nak mutiara. yg mahal punya.

xiiinam751 berkata...

sampai hati tiqah....CLah pun urong tekan sabah lo.Wolopon CLah sek enom,tapi CLah wedi nunggang kpl tebbang. Duwur mbaget....ngomong karo CLin,orak usah susah-susah ngirimi jajan nang CLah....gelang mutioro patang lapis pun dadilah..ngeh...ngeh...ngeh..salam untuk Syafiq,Syahmi,Alia Batricia dan Alia Maysara

Abdullah berkata...

waaaah... ko pigi sabah suda..
sia rindu wooo.. walau tida pernah pigi sana.. hehehe.. nnt kalau ko nampak ex-gf sia nnt kirim salam sama dia.. bilang sia suruh kasi pulang buku yang dia pinjam 7 tahun lepas..haaaaahahahaha!!! :)

Have a nice time over there ya? bring back lots of pics!

Princess Liyana berkata...

hoho. I pun nak ole2. Anything yg best will do:p

Norhafidz berkata...

yup..teh sabah sedap -)

t.a.t.a berkata...

atiq.. *angkat tangan*
nak jugak leh? heheheh

besh le kome leh gi jejln kat negeri org.. huhu

KiMiE berkata...

nak satu..nak satu..!!

aria ayumi berkata...

uikss. atiqah kat sabah bah ye? huhu. cepat2 balik semenanjung ye, nak uncang teh satu :D

musafir berkata...

dimana bumi dipijak disitu blog dijunjung...ha ha ha..

Azzam Supardi berkata...

:)

azie berkata...

erm, ko belikan aku yang mahal2 tau hadiah tu..ingat! yang MAHAL saja.yang murah tu, aku tak hingin,harharhar..sungguh takabbur aku..erm, hadiah yang paling penting, ialah ko selamat pergi dan pulang..(airmata ko mesti menitis baca ayat ni)

waterlily berkata...

Kirim satu untuk kakak teratai. Nak jugak. Ahaks!

Ala tok boleh pakai mutiara ka? Tak takut dituduh GAY. ;p

blackpurple @ jowopinter berkata...

Kamu blogger tegar.

ف wildchild ۞ berkata...

nak cenderahati satu..

A t i Q a h berkata...

Fa,
boleh. Alamat, No 42....lagi?

JP,
eheh. Tegar tak berapa nak tegar la. ;)

Kak Lily,
saya bagi seuncang boleh ya kak. =)
Dengan anak tiga orang, karisma tok sebagai gay, tak ada langsung. Ha ha ha

Azie,
aku.. aku.. Sob sob. Speechless.

A t i Q a h berkata...

Azzam,
kau sedekah senyum kat aku? Terima kasih.

Musafir,
ha ha ha. Itu harus.

Diya @ Aria Ayumi,
ok. Bagi alamat Diya yeh. -)

Kimie,
oit. Jangan jerit. Cakap pelan-pelan bah.

t.a.t.a,
ok. Angkatan tangan diterima. he he

Norhafidz,
sedap macam teh kan..

A t i Q a h berkata...

Ina,
udang kering pun boleh? hehe

Che' Lah,
ha ha ha. Saya nda jumpa sama dia. Mungkin dia sudah beranak lima bah tu.

Cik Lah @ xiinam751,
Cik Ajib pesan, tiket Air Asia dah murah. Cik Lah tinggal pegi ja. Pengangkutan dan penginapan, percuma. He he.

Tok,
saya tak tau mana yang mahal, mana yang murah. Seuncang teh boleh tok?

A t i Q a h berkata...

Syam,
meh saya bagi kamu kenang-kenangan. Nak alamat boleh? =)

TM,
kamu pandai! 10 markah. *tepuk-tepuk*

Pocket,
trimas kerana singgah. =)
Kamu nak? Boleh. Saya nak alamat kamu, can aa?

Yazid,
dah 2 tahun? Buat apa kat sana?

ف wildchild ۞ berkata...

No 42, Jalan Kebudayaan 26, Taman Universiti, 81300 Skudai.

tak pon, cakap je kat pakcik posmen tu 'tolong hantar ke teratak 42 dan bagi pada wildchild'. hehe