Khamis, 17 April 2008

ROJAKization

Puas sudah aku fikir, mau buat entri pasal apa. Sampai dibawa ke tidur seperti guru seorang itu. Tiada juga mau masuk ke otak. Tiba-tiba malam ini dapat dua gambar untuk diceritakan.



Mak dengan riaknya emel ini gambar. Ho ho. Ini yang tak sabar mau balik ni. Boleh menguji pandu!



Ini pula kejutan dari kakak yang comel lagi jelita kerana kami menang peraduan yang dianjurkan. Dihantar oleh Enche' Delivery yang sanggup meredah hujan ribut untuk menyampaikan amanah.
Psst kak, kek yang satu lagi tu, hape name die? Liat dan kental aja bila masuk dalam mulut. Hi hi
Big hugs and kisses for both of you. {^_^}

************************************************

48 jam sudah habis untuk aku pengsan kerana ditag oleh dua gadis yang anggun lagi vogue. Jadi proses menjawab akan dimulakan.

5 PERKARA PERTAMA DLM HIDUP

selepas buka mata di kala dinihari



Aku kasi tambah sikit. Kalau yang ikut piawai, jawapan aku sama aja macam kau orang.

  1. Matikan jam penggera telefon tangan yang main lagu 'Que Sera Sera'.
  2. Baca doa bangun tidur (kalau ingat :p)
  3. Selipar - kalau tak ada mana boleh pergi tandas beb!
  4. Mandi (gigi dan muka) - kalau tiada mahu pergi ke kelas.
  5. Mengadap Tuhan.

Ijat sama Qila, 5 perkara pertama aja kan? 5 perkara kedua sudah tak payah tulis kan?

Mau tag siapa? Tak perlu rasanya. Otak dan hati aku sedang bersih dari perasaan menyusahkan orang. He he

*********************************

Mau kenal sama budak-budak kenit dan genit ini?

Naqib Si Abang dan Naqia Si Adik sudah punya blog. Amboi abah dia, bagus sungguh!

25 ulasan:

Princess Liyana berkata...

uhuhu,yup!Thank sis coz bg kitorg kek itu:)sedap hingga menjilat jari. Ecece yang, ape lagi. Jom balik kg?leh bw kete.uhuhu

f u x a n e berkata...

alaa..nk jugak..kek coklato.

hihihi...

kek resepi rahsia ke tu?
hurmm

pHu YinG berkata...

pu3 Liyana,

Menjilat jari? Bukan menjilat fork? Hehe.

Tiqah,

Tolong promote nampak? ;-p

pandagumuk berkata...

kenape..mandi gigi dan muke je?

azie berkata...

er..er..serba salah aku nak tanya ni..errr..sebab 5 perkara tu ke ko selalu terlajak-lajak tido hingga kelewat-lewatan?
maaf jika terkasar bahasa

musafir berkata...

Waa..ada kereta baru...Tak aci. Bila la aku nak ada kereta sendiri...

Kagahn berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
A t i Q a h berkata...

Ina,
hari ni jilat fork berperisa Indulgence pula eh?

Azreen,
ya. Kek resipi rahsia. Nanti kita makan sama-sama ya. =)

Kak PY,
promosi tanda penghargaan. Ha ha

Pandagumuk,
cukuplah. Saya tak mau bazir air. he

Azie,
lewat? Bila? Pagi tadi? Owh, itu hanya kelewatan yang disengajakan. :p

Musafir,
dalam 4-5 tahun lagi insyaALLAH. Nanti boleh saya tumpang. He he

A t i Q a h berkata...

Azie lagi,
5 perkara tu, aku buat selepas bangun tidut. Tiada kena mengena dengan 5 perkara sebelum tidur. Eheh

blackpurple @ jowopinter berkata...

Jom race....

azie berkata...

kalau sebelum tidur, aku tau 2-3 perkara ko buat. antaranya melayari internet, baca novel, tengok cite jepun ataupun ko study..pilih antara satu,hehe

missyizzati berkata...

ahah..bagus2.unik.

A t i Q a h berkata...

JP,
jom! ;)

Azie,
aku boleh buat semua perkara yang kau senaraikan. Multipurpose lah katakan. ha ha

Ijat,
tak ada hadiah ke? =D

Princess Liyana berkata...

uhuhu. Tau tkper,semalam i jilat fork brownies.. Hari ni i jilat fork Chocolate indulgence. Dah tak mengidam da.uhuhu:)thanks yang temankan i.uhuhu

saudagar gaRAM.. berkata...

waaaa....

baiklah 1780..



esok gua nak beli.
mana tau kena..

hahahhahaaa....

peace..

FaNaQiLa berkata...

Assalamualaikum..
bersih dari nge tag orang ek??

haha.. ANDA TELAH DI TAG!!

Mohd Noor Hakimi berkata...

har har har.. sekali terpakai akaun my tunang la..maluu..maluu..tapi takpe..janji dpt tag org..haha

A t i Q a h berkata...

Ina,
nanti kalau tak teman, tangan you tu menggagau tengah malam nak makan Indulgence tu. Ho ho

SG,
choi!

Qila & Kimi,
aiyak! Bagi aku pensan 108 jam pulak -_-

pandagumuk berkata...

owh jimat air ek.style do re mi eh.huhu.

Mohd Noor Hakimi berkata...

la la la la..dah sedar dari pingsan blum?dah sedar kaluu..sila balas tag..harhar

A t i Q a h berkata...

PandaGumuk,
itu kalau tiada kuliah waktu pagi. Mandi badan akan menyusul satu hingga dua jam selepas itu. hehe

Kimi,
kejap kejap. Belum sedar lagi -_-

Mohd Noor Hakimi berkata...

belum sedar lagik?mmm..tapi...sapa balas komen..mmm..arghh!!momok!!

A t i Q a h berkata...

Kimi,
aaa...ummm...tu.. momok la yang komen! Ha ha ha

Sidik berkata...

mak tiqah ni, patut jual van tu, beli MPV baru, grand livina ke, toyota rush ke, toyota wish ke..anak2nye kan ramai, tu tak termasuk cucu2 nye lagi, bile tu tiqah..

A t i Q a h berkata...

Pak Dik,
abah dah berangan nak beli kereta yang lebih kecik. Dah tak main MPV dah. Uit, tak sabar nak dapat cucu sedare dah ke? Carikanlah sorang engineer kat MTBE tu. Wakakakaka