Khamis, 3 April 2008

OPERA ANGKASA

((Ini bukan rebiu pertama aku. Sebelum ni aku buat rebiu di sini saja.))

Ini buku sangat istimewa sebab ada tandatangan dari penulisnya, Vovin a.k.a Nazri M. Annuar. Kredit pada ini specky uncle sebab dia yang mintakan bagi pihak aku.The he he.



Ini kali kedua Vovin menulis fiksyen selepas Aliya Eliyana. Sah, dia memang suka penyanyi Elyana tu, sebab dalam OA ni pun ada watak nama Ilyana. Ha ha.

OA, kisah survival tentang Arman dan kru Rajawali(kapal angkasa pengangkut barang) di tahun 391 Milenia baru (2600 masehi). Imaginasi penulis memang sangat hiperbola punya jauh, hinggakan planet Bumi sekarang ni pun dah tak wujud. Aku harap novel ini ada sekuel, sebab bab Arman, Faridah dan lain-lain berlawan dengan Batalion askar pelik sekejap sangat. I want more! Yeah!

12 ulasan:

pandagumuk berkata...

(:

missyizzati berkata...

besh! besh!

azie berkata...

haha..aku baca saje.nak beli tu....(kasut, baju, tudung, sikret resepi)...emm..tak jadilah

A t i Q a h berkata...

Panda,
senyum kamu terbalik. tak pernah nampak. cute! hehe :)

Ijat,
he he

Azie,
hu hu

blackpurple @ jowopinter berkata...

Menarik bunyinya. Tapi macam bukan genre pilihan saya. :D

Lucca D Jiwa berkata...

emm... opera angkasa tu tajuk novel ke?

pHu YinG berkata...

Belum ada signature vovin. Jeles!! Uwaa..

garb_ina berkata...

Atiqah, maaf sy nak tny nih tp terkuar tajuk dr tajuk nih le. Kat mana bole nak dptkn/download filem Ayat-ayat Cinta yer? Terima Kasih.

A t i Q a h berkata...

JP,
genre begini jarang dijumpai di Malaysia. Sebab tu saya suka. :D

Lucca,
yeap. Opera Angkasa, written by Vovin.

Kak PY,
akak nak? Saya boleh fotokopi untuk akak. The he he.

Garb_ina,
macam mana eh. Saya pun dapat dari kawan. Dah tengok di youtube?

pandagumuk berkata...

x phm fiksyen ): (sedey terbalek pulak :P )
a'a nk tau gak mne leh dpt ayt2 cinta tu.u tube ade ek?

Yazid Husain berkata...

beshnya dah jauh ke angkasa

A t i Q a h berkata...

PandaGumuk,
ya, cuba tengok di YouTube. (-:

Yazid,
emmm. Agak-agak akan sampai ke kita nanti.