Ahad, 27 April 2008

CAN I HAVE YOUR NUMBER?

Kalau membeli kad tambah nilai telefon tangan, aku suka menyimpan pin rahsia 14 angka yang diberi dalam senarai kontak.

Kemudian aku buang kad itu. Ke dalam tong sampah, selepas memastikan pin rahsia 14 angka itu disalin dengan tepat.

Lalu aku berikan nama timangan pada pin rahsia 14 angka tersebut. Johnny Lebar, Abang Sepet atau Nicholas Teo misalnya.

Ho ho! Aku ada nombor Nicholas Teo tu!

Kau kenalkan? Kekasih hati aku yang nombor dua itu.

22 ulasan:

Princess Liyana berkata...

Haha. Jangan main buang je yang, nanti nak top up takleh. Rupanya salah number:P. Pastu guling2,tension.
Eerk, nama i tak masuk ke dlm nama timangan u?:)

rasso berkata...

so sweet...

nama i ada ?

atiqah berkata...

Ina,
you masih ingat tragedi di Meranti tahun lepas? Arggghhh!!

Rasso,
I dah cek. Ada. Untuk pin 12345678900000. Kalau you nak, ambil lah. He

azie berkata...

tqah, i ingat, RM10 kan?huhu..

lepas ni, kena letak nama yayang pulak ek.

sekian

saudagar gaRAM.. berkata...

gua penah nak top up..


amoi cun tu mtk no phone gua..
gua dengan macho,


"01********..nama gua garam.masih solo"

amoi tu kata..
"inchi,wa mintak lu punya phone number,bukan pasal mau kenal sama lu punya..tapi mau masuk lu punya itu kredit maaa...."





padan muka gua.

Princess Liyana berkata...

Masih ingat tragedi berdarah itu. Dan hati u berdarah juga:p. Lain kali jangan main buang je:p
Yayang?:)..

en_me berkata...

weiii amoi! 10 kecik 10 besar.. ehehe..

btw, link me terkini ada disini.. tadaaaa!

Tok Rimau berkata...

Kalau tambah nilai, kurang dari Rm100, don't use my name okay?!

Baboon Jadian berkata...

salam singgah sahur..hikhikhik
lawatan balas
thanks sbb komen kat blog saya...
ehem,nice entry..leh pakai idea nie...by the way,number irwanshah ada tak?ahaks!...sesaja jer...kalau banyak sangat nama,tak confuse ker nanti??ehehehehe

missyizzati berkata...

heh. asalkan engkau bahagia. ;p

A t i Q a h berkata...

Azie,
kalau RM30, I tak panggil itu tragedi sayang. huhu
Yayang? Wop2! Nak terkeluar ikan bakar yang aku makan tengah hari tadi. Ha ha

SG,
haiya leng cai, you ni manyak perasan lo.

Ina,
oh, sekarang dah tak berdarah sangat. he he

A t i Q a h berkata...

Me,
apa yang besar, apa yang kecik?
Oke, nanti saya singgah.

Tok,
saya sedar diri. TAK KANLAH saya nak letak nama tok.

BJ,
trimas kerana singgah juga. Nanti derma seekor kucin' kat saya, boleh?
Saya tak minat Irwanshah, tapi nama timangan Baboon Jadian macam best. Eheh

Ijat,
ya. Aku bahagia. Bersama kau di sisi. Ngeh ngeh ngeh.

blackpurple @ jowopinter berkata...

Kenapa tak pakai talian pasca bayar...?

f u x a n e berkata...

nombor Hayden Christensen ade x?

ehehehe...

A t i Q a h berkata...

JP,
err..saya budak baru belajar. Eheh

Azreen,
ada ada! Nak? Maxis ke Celcom? Aha ha ha ha

Ahmad Kamil berkata...

Aku pakai postpaid jee.. tak mampu beli prepaid tiap hari...

waterlily berkata...

Hooo....lain kali letak Liliair(ikut terjemahan pa'chik) :D

A t i Q a h berkata...

Pak Mil,
siapa yang kaya beli prepaid hari-hari tu? hu hu

Kak Lily,
saya terbaca Lililiar tadi. Ha ha ha

tasikmerah berkata...

tiqah,
dah berapa buku dah nombor-nombor yang kau salin??... kau memang rajin...

t.a.t.a berkata...

ohoohhhoo kita sama la..
dulu masa sy guna prepaid sy akan letak nama..
maksis dgn cek kom.. hahah
tapi skang dah guna post paid
dan maxis pun reload direct dari pc..
so tak de la nak save dlm phone lagi...

A t i Q a h berkata...

TM,
lepas topup saya buang leww nama tu. Ha ha

t.a.t.a,
emm..bila la nak pakai post-paid ni. Hu hu

KiMiE berkata...

PERHATIAN!!!

Jika anda termanpak Atiqah Nasir membuang kad topup..sila ambil dan terus topup ke dalam henpon anda!!Kerana dia tak topup lagi waktu tu..ble simpan lak..hahaha!!!