Ahad, 6 April 2008

CERITA MAMA

Emel Mak semalam, aku balas dengan satu soalan, yang aku tak pernah dan tak akan tanya face to face kepada Mak. Kedu kejang mulut aku nak tanya.

"Mak, honestly, mak bagi ke kita orang ni ade pak we masa kat U."

Balasan Mak:

"Hah untuk soalan terkhir tiqah tu,mana pulak bagi tak bagi. Fikirlah sendiri, mak dah jawab dalam mak punya dialog dengan Emi.

Mak pun prnah cakap ngan Tiqah dulu, jangan sampai jadi hamba pada BF, kalau dah frust jadi macam orang dah tak guna 1sen pun. Tak pernah mak lalui tapi dari kawan-kawan rapat mak, kesian betul ngan dia orang.

Satu lagi jangan percaya cinta pandang pertama,tu semua di solek oleh Sy****n. yang penting jadikan Istikharah sebagai teman rapat. Dan bila dah ditakdirkan bayangan pasangan hampir menjelma jangan bagi semua hati tu kat dia. Bagi secubit pun cukup, tunggu isyarat dari Allah."

Aku percaya, mak kau orang pun mesti jawab begini kalau ditanya soalan begini.

Tentang solat Istikharah, insyaALLAH. Jika sudah ketemu, pasti anak Mak buat. Tapi buat masa sekarang, biar Tiqah hidup berbujangan dulu dengan sahabat-sahabat tersayang, ya mak. =D

Nota kekakian:

  1. Untuk Cik TS, maaflah. Aku masih buat entri pasal perkara yang kau tak suka. he he
  2. Mak ke Pesta Buku rupanya tadi. Siap dapat otograf FT lagi. Jeles!

26 ulasan:

Mohd Noor Hakimi berkata...

huhu...saja singgah

FaNaQiLa berkata...

hi...nak singgah jugak...

azie berkata...

pasangan tunang ni main kejar2 dari 1 blog ke blog yg lain nampaknya,hihi..
tqah, i tak kesah..betul jawapan mak u tu..i wish i could turn back time.

Princess Liyana berkata...

Yup dear. Btol cakap mak u tu. Kalau ada jodoh takkan ke mana:)Semuanya Allah dah tentukan:).

atiqah berkata...

Kimi & Qila,
sip! Siapa yang kena kejar sekarang? Dah le tu, mak korang ajak balik rumah nak nikah. Nyahahaha

Azie,
barang yang lepas jangan dikenang.

Ina,
'Do not be in hurry, the right man will come at last.' - Jane Austen

ف wildchild ۞ berkata...

solat Istikharah? emm.. ok..

A t i Q a h berkata...

Fa,
emm..

Yazid Husain berkata...

I didn't believe in love,
thought it was just a game people played

missyizzati berkata...

aku percaya pada cinta cuma, kamu tau yang mana satu adalah cinta? hu hu..i wish i have the courage to ask my mom the same thing...hehe

p/s tp saya x percaya cinta pandang pertama..

Hafifi berkata...

btul la ape yang mak tiqah ckp tu..

rasso berkata...

dah buat lum istikarah? alahai~

kekCoklat berkata...

Salam to tiqah...ahahahaa.... kamu ade hati ye tiqah nak berboypren...heheheh..jgn lupe gtau aq...

A t i Q a h berkata...

Yazid,
i do believe in love, when the right time comes. =)

Ijat,
cuba kamu e-surat dengan mama kamu. hehe

Hafifi,
betul?

Rasso,
mau buat, tapi belum ada matlamat lagi. he. U?

Kiyo,
bukan boypren, tapi suami. Ahahahaha..aku tunggu berita dari kamu dulu leww..

rasso berkata...

owhh... u buatkan untuk i sekali yer...

i tak tido malam lagi nie... asyik tido siangan jerwww

Lucca D Jiwa berkata...

salam... dah add link blog awak...

A t i Q a h berkata...

Rasso,
boleh la pulak nak buatkan untuk orang lain. ha ha..
nanti dah habis viva, tidurlah puas-puas di istana sorna kamu.

Lucca,
salam, trimas ya bro. Saya buat link untuk blog kamu juga. =)

pHu YinG berkata...

Bonda akak dah bising.

"Dah ada calon belum...?".

Akak jawab ringkas tapi padat,"Takde.Carila".

Penat sungguh mencari cinta. Biarlah ia datang sendiri. Hehe!

Sidik berkata...

Tiqah dah ade BF ke, orang mane, belaja mane, anak sape? meh nak kenal sket. heheh

ko jangan berjiwang sampai effect blaja dah le, satu lagi, bagi aku, laki & pempuan ni takde istilah "teman tapi mesra", itu semua ayat-ayat dibayangi oleh Sy***n

rasso berkata...

saya viva 14hb nie jam 1150pagi... hohoho... pastu, malam dia tu.. leh la i istikarah.. auwww... kalo kamu muncul dalam mimpi i... habisla u... ekeke

A t i Q a h berkata...

Kak PY,
kalau mak akak jumpa extra, beri saya seorang, ya!
ha ha ha

Pak Dik,
kan Tiqah suruh Pak Dik carikan kat MTBE tu.hehe

Rasso,
wow! Tepat jam 1150? Bolehlah I intai nanti. he..
I muncul dalam mimpi U? Habislaa...hahahaha

rasso berkata...

Boleh.. tapi kamu tidak tau mana lokasinya...

mengapa 'habislah'?

A t i Q a h berkata...

Rasso,
Itu hal kecil, bisa diurusin ah.
habislah, kamu akan jadi papa kedana. Ingat, kami bertiga ni, mata $$$ tau. hehe

FaNaQiLa berkata...

hi cik tiqah,
ur name just like my cousin.
but now she was married. haha. n got cute little baby gurl. sj nak say Hi 2 u...

waterlily berkata...

Ha..ha..ha..the signal tuu..kaler ape ek?

Merah?
Kuning?
Oren?
Hijau?
Pink?
or Kelabu?

hahaha.

A t i Q a h berkata...

Cik Qila,
kirim salam ya pada Atiqah yang itu. =)

Kak Lily,
signal tu, macam warna pelangi kot. Akak dulu dapat signal macam mana? hehe

waterlily berkata...

Takde signal. Main redah je hehehe...