Isnin, 9 Februari 2009

Maskara 13 dan Wedding Chika

Kami (aku, Azie, Ijat dan Awis. How we wish Ina could be there too. Alahai. )dapat hadir dua-dua yay! Bertravel dari Skudai ke Kuala Lumpur, dengan Kelly kepunyaan Cik Azie, memang penuh bermakna kali ini. Alhamdulillah perjalan lancar. Terlajak pun sekadar satu dua kilometer ja.


Satu.

Persembahan Maskara paling letup mestilah dari King of Letup. Instrumen hanya kerusi dan entri bercetak. Tanpa iringan gitar atau muzik, beliau mampu buat satu rumah Pena terkekek-kekek. Kak Fynn, dengan imej baru dan si kecil Ilham, sungguh berjiwa dan terkesan pada hati.

Jonos baca sajak, Aku Mahu Jadi PiEmmm (Papa Mithali) mungkin dipengaruhi oleh keadaannya yang baru menjadi ketua keluarga. Eheh. Adam Kasturi? Tona suara ada sedikit seperti Nasir Bilal Khan. Ku Chi, Anna Raffali dan gitar-gitar mereka memang kacip. Encik Ujang? Emm. No comment.

Dapat bersembangl dengan ramai orang juga. Para Sol-jahs, Kak Lily dan Abang Razak, Aie, Kak Tasik Merah dan MC, Kelambu, dan Kak Alina. Kak Nida dan Kak Daun excluded sebab tiap kali datang memang akan peluk cium dengan mereka. Suka. :]


Dua.

Wedding Chika yang dinanti-nanti sejak akhir tahun lepas, kami hadir dengan baju hijau. Tema hijau, putih dan hitam memang extraordinary. Lauk-pauk sedap, pelamin is simple yet very nice, dan rumah beliau besar. Eheh.

Tahniah Puan Chika dan Encik Suami. Moga Allah panjangkan jodoh hingga akhir hayat. =]


Perjalan pergi diselitkan dengan acara makan Sate Hj Samuri di Kajang dan melepakkan diri barang seminit dua di Dataran Merdeka. Perjalanan pulang pula diserikan dengan menaikkan diri di Eye on Malaysia, Melaka.

Sekian, terima kasih.

23 ulasan:

addyaholix berkata...

satu,
dari cerita, maskara kelihatan gah dan hebat kan.

dua,
saya sendiri belum sampai puncak Eye On Malaysia. dari di KL sampailah ke melaka.

paiseh berkata...

pehh... lu punye review pasal incik pipi buat gua nyesal mcm pacat!!

btw... sila ambik 'barang' anda kat belog gua..

ieLah~ berkata...

gi maskara x ajak!
huh san huh~!
=(

zino berkata...

mana gambar2 nya...

ZARA 札拉 [사랑해~] berkata...

hehehehehehe...

sakan kamu sayang...

amboi...

patut buat nota tambahan tu...untuk gambar sila ke blog cik azie yg kaya dgn gambar itu..heheh~

azie berkata...

ha ha ha.encik PP memang syiok,ahaha

atina berkata...

nape tak singgah?
baru nak kirem nasik ayam ke,mi kari ke...

hmph....=(

tasikmerah berkata...

pergi eye on malaysia tak ajak aku. aku merajuk. hahahaha...



.

aie akaike berkata...

ana raffali nyanyi lagu tingkap kaca, menusuk kalbu. adeh! balik maskara takleh tido. terngiang2. huh.

hegira berkata...

ya. saya suka jumpa atiqah.

sicarangkulina berkata...

okayyy...

sekarang akak sangat jeles...

wuwuwuwu...

Monkey D Luffy berkata...

napa takder pic wedding chika?

filanastasia berkata...

atiqah : wow.. jalan-jalan berilmiah ya.. good good.. huhuhu

S h i n o berkata...

sampai sekarang pun taktau ape tu maskara?
hahahaa

[ Eclipse ] berkata...

x mau cakap ah, sebab x pergi T^T urrghhh x mau rasa menyesal x pergi

A t i Q a h berkata...

Nadh,
aa..sementara masih di KL tu, baik pegi. Next time ada lagi tau sayang. :)

Shino,
pergi dulu baru tau. Ehe.

Kak Fila,
ilmiah tak berapa nak ilmiah sangatla. Hehe.

Luffy,
ada. Tapi malas nak upload sebab Azie dah upload. Hehe.

Kak Sah,
alala. Tak pe. Next time kite leh jumpa. *Wink*

Hegira,
eheeee...

Aie,
tak pegi interview dia ke malam tu? Huhu.

Kak Tasik,
nak meset, tapi takut akak tak balik lagi. Huhu.

Tina,
sila tengok chatbox. Huh.

Azie,
wah gitu kannnnss.

Zara,
oke. Kamu dah cakapkan. Bagus2. :D

Zino,
sila google. Kiki.

Ielah,
aa, masa nak bertolak tu, aku nampak ko sibuk berkawad. Tak mau le kacau kan... Thehe.

Paiseh,
gilak lah. Boleh jadi pacat ke kalau menyesal? Wuuu~~ takut seyh.

Addy,
satu. Seriusli cakap, datang Maskara kalu, menyesal tak da punya.

Dua. Dah dua kali saya naik. Tak da perasaan extraordinary pown. ;P

ieLah~ berkata...

adoiyai!
mane de aku kawad!
huuu...majok juga!!huu

Yazid Husain berkata...

makcik chika sudah kahwin.

mau lihat photonya

cik puan daun berkata...

kalau tak peluk ai... nanti ai kecik ati.. baby ai pon kecik ati... ahahaha :P

miezi berkata...

oh, ada jugak eh pegi malam tu?

saudagar gaRAM.. berkata...

beb..
gua masih blom dapat cerna adam kasturi..

hahahahaaa...

terlalu tinggi mungkin

A t i Q a h berkata...

Ielah,
alala. Tak pe tak pe, lain kali kita gi sama ya. :D

Yazid,
just google it up. Mesti ko jumpa punya. Ehe.

Kak Daun,
ye la. Nanti baby tak mau keluar, mummy dia juga yang susah. Uhuk uhuk.

Miezi,
ada. :D

Garam,
hoi hoi! Jangan makan dia. Nanti hilang hensem dia. HAHAH.

BudAk hijAu berkata...

maskara best! :d