Isnin, 23 Februari 2009

Diri dan Makhluk yang Namanya Ikhlas

Ikhlas, mari temankan hati diri.
Suluhkan cahaya engkau pada diri.

Sungguh Ikhlas, kalau engkau sirna dari diri, hidup diri cuma sia-sia.
Semua amal diri, kalau engkau tiada.
Adalah seperti tin kosong. Luarnya kilat tapi isinya udara.

Paling penting buat diri, engkau si Ikhlas harus datang bersama niat yang betul. Dengan Sunnah yang Esa.

19 ulasan:

Princess Liyana berkata...

yeah!setuju sayang. Mari ikhlaskan diri dalam apa saja yang kita buat;)

napa tak tido lagi ni?dah pkl 2...weeee..;P

Sir Pök Déng berkata...

"Faith is a friend." - Seven Collar T-Shirt

A t i Q a h berkata...

Ina,
ai da minum kopi super power. Tak leh tido dah. Alahai.

Pok Deng,
indeed.

paiseh berkata...

lillahita'ala....

Nadine berkata...

Keikhlasan memang sesuatu penting dalam kehidupan kita.

ZARA 札拉 [사랑해~] berkata...

Aku setuju sayang!!

nak ikhlas...

nak ikhlas...

ieLah~ berkata...

tiqah,
u slalu buat entry menikam jiwa
hahah

en_me berkata...

ikhlas tapi jauhhh.. volleee ghitewww

S h i n o berkata...

ade mamat ghurka dekat town ni, nama die ikhlas khan...

sape nak kenal?

:P

azie berkata...

yup
setuju:-)

filanastasia berkata...

atiqah: teringat citer indon yg kena belajar ilmu ikhlas tuh.. lupa la tajuk dier.. yg ingat ; swear = dua minggu (pak aji yg sengal tuh pk).. huhuhuh

missyizzati berkata...

kak fila, nama cerita tu 'kiamat sudah dekat' kan?

tiqah, chaiyo! to you and me. :D

Sastri berkata...

ikhlas... biar dari hati... biar tersembunyi... yang penting Dia tahu...

addyaholix berkata...

saya ikhlas ni nak no tepon cik adik!

adeh! terbawa dengan entri si azie. haha!

aie akaike berkata...

tiqah, tolong aku cr ikhlas satu.

missfauzani berkata...

dlu mase MPP, ramai jugak org ckap, buat la keje secara ikhlas,jgn mengungkit2..
tp bile asyik kite je yg buat keje, n org lain goyang kaki je..so sori...yg tu amik kesempatan atas org yg rajin namanye...huhu

yg penting, kalo nak buat baik,biarlah ikhlas...kalo buat kerja,berkire sket xpe kot..jgn smpai org pijak kepala sudah..huhu

Diya Kamaruzaman berkata...

suka baca ayat Tiqah ni. ada intonasi tersendiri =)

A t i Q a h berkata...

Paiseh,
:)

Aunty Nadine,
very true.

Zara,
nak amek IKHLAS satu. :P

Ielah,
he he he.

Me,
voleyy ajerr.

Shino,
;P

Azie,
:D

Kak Fila,
itu feveret drama series ai tu kak. =)

Ijat,
hait. ;)

Kak Sas,
setuju. :)

Addy,
bila masa anda kawen dengan kakak saya neh. =P

Aie,
ada ada. Cari dalam hati mesti jumpa. :)

Kak Fauzani,
tak suka free rider cam tuh. :|

Diya,
ehehe.

filanastasia berkata...

atiqah : akak pun suka giler filem dier.. sgt lawak n sangat terkesan... huhuh

missyizzati : yer kot yang.. lebih kurang gtu la bunyi nya.. huhuh