Selasa, 8 Januari 2008

KE MANA ITIK TERBANG?

Itu tajuk teater.
Tadi aku baru selesai tonton. Ada adegan gelak-gelak, geli-geli, geram-geram.
Azie kata, ada macam KERUSI sikit. Siapa-siapa yang ambil SPM sama tahun dengan aku, jangan buat-buat tak tahu ya! Tapi dulu, aku pun tak baca KERUSI tu. he he
Teater ini akan dipentaskan minggu hadapan untuk pertandingan antara universiti.
Komen? Aku bukan pakarnya. Yang aku boleh, rasa-rasa aja. Jadi, rasa-rasanya, teater tadi not bad. Sinisnya teserlah.
Bukan saja fasal itik dalam oven yang terbang, tapi fasal kes yang macam-macam.
GaNBaTTe Ne untuk minggu depan!!




Nota kekakian:
  1. Pelakon yang aku kenal, Tuan Pengarah dan Pemilik ItikAngsa. Mereka skulmet aku dulu-dulu. huhu
  2. Untung jadi DaTok R. Sampai-sampai dapat duduk di kerusi empuk.

7 ulasan:

azie berkata...

seingat aku lah, temanya mungkin tak sama,tapi aku rase ke mana itik terbang ni satu karya yg fresh n sesuai if dimasukkan dlm mana2 antologi.
tapi biaselah kan, kerenah birokrasi terlalu byk,so mana mungkin seorang penulis yg xbrape established akan diangkat menjadi "somebody" dlm mase yg singkat.anyway, work hard will pay.sampaikan ucapan tahniah aku kat skulmate ko yg tulis skrip n also berlakon tu.

Lan da Great!!!! berkata...

thanks for watching .....:)

komen dan sokongan anda sangatlah kami hargai sebab kami ni merupakan pasukan anjing bawahan yang terpaksa berentap dengan 16 ipta lain...tmasukla yang gah2 sperti UM, UPSI dll....tambahan pula, teater kat UTM ni baru nak idup....

untuk pengetahuan anda, Ke mana itik terbang ini merupakan ADAPTASI daripada MAHKAMAH KEADILAN yang merupakan karya seorang penulis mesir *maap, sayer pun tak reti nak sebut namanya...*

thanks again for watching. sayer percaya, team TNT mesti happy baca komen awak....

yang ikhlas lagi bersemangat,
Anak petani *merangkap ajak perubatan dan makanan* and geng...

Lan da Great!!!! berkata...

thanks for watching .....:)

komen dan sokongan anda sangatlah kami hargai sebab kami ni merupakan pasukan anjing bawahan yang terpaksa berentap dengan 16 ipta lain...tmasukla yang gah2 sperti UM, UPSI dll....tambahan pula, teater kat UTM ni baru nak idup....

untuk pengetahuan anda, Ke mana itik terbang ini merupakan ADAPTASI daripada MAHKAMAH KEADILAN yang merupakan karya seorang penulis mesir *maap, sayer pun tak reti nak sebut namanya...*

thanks again for watching. sayer percaya, team TNT mesti happy baca komen awak....

yang ikhlas lagi bersemangat,
Anak petani *merangkap ajak perubatan dan makanan* and geng...

rasso berkata...

Ako pun kene review r..

review dapat duduk depan... hahahhaa

Tok Rimau berkata...

Tok datang senyap-senyap. Tapi ada juga yang kenal kelibat manusia yang tersohor. Suruh juga I duduk kerusi empuk VIP. Actually earlier I planned to sit among the unimportant people. The commoners. ha ha ha.

I enjoy the show! Syabas TNT!

AtiQah berkata...

azie,
aku setuju. insyaAllah.

lan da great,
anak petani boleh, TNT boleh!
all the best..

rasso,
huh. jeles2.

tok,
janggal pulak kalau u sit among the commoners.. ha ha ha

azie berkata...

lan,walaupun underdog,kami mmg salute ngan korang punye show.sume kawan2 yg dtg mlm tu xrase rugi,malahan yg dpt tgk separuh jln tu rase rugi gile..mmg mantap,tapi boleh di upkan lagi mutu lakonan..skrip mmg mantap!harap boleh pentaskan lebih banyak teater lagi..