Jumaat, 19 Disember 2008

What a Sweet Emi Do We Have.

Kalian pernah jumpa tak, orang yang kadang-kadang (atau selalu) buat kau annoyed sungguh-sungguh. Tapi pada satu titik, tindakan dia jadi sangat sweet dan buat kau senyum semanis nektar pada buah epal.


KOMA.


Bila aku kemas-kemas kotak bukunya, aku jumpa kad Selamat Hari Raya. Oh. Ada pantun depan kad hijau muda buat sendiri itu.

"Isnin dulu baru Selasa,
Senyum dulu baru baca."

Klik gambar untuk baca. Aku malas mau re-type. Hihi.


Tadi, bila dia perasan aku pegang kad yang warnanya kegemaran aku. Dia sengih-sengih kerang dan menyorok belakang abangnya. Tersipu-sipu. "Malunya Emi!" Dia ketawa. Aku, mak dan Tina juga.

"Kenapa Emi tak buat untuk Kak Tina juga?" Emak.

"Sebab Kakak paling jauh," Emi.

What a sweet Emi do we have. :)




Nota kaki:
  1. Si bongsu itu emosinya turun naik sebulan dua ini, bila tiba-tiba dia didatangi dua orang sepupu yang lebih adik. Cemburunya menjadi-jadi.
  2. Aku kena tunggu dia tidur baru boleh buat entri ni. Haih.

18 ulasan:

xiiinam751 berkata...

Ingat lagi pantun dalam surat cinta pertama ckLah dapat masa darjah 3....
Pecah kaca Pecah Gelas
Sudah Baca Harap Balas...hua...hua..hua...


Harap selama kakaknya ada di rumah, kesebalan Emi tu ada pengubatnya. Emi, aku faham apa yg kau rasa.....sbb ckLah dulu pun sebijik macam tu....Hi..hi...

filanastasia berkata...

atiqah : alahai.. comel sungguh adik bongsu kamu.. emi.. kita sekapal la emi.. huhuhu

Azzam Supardi berkata...

Uh! So sweeeeeeeeeeeeeet! Ha ha ha!

Water Lily berkata...

Anak-anak kecil seusia Emi, selalunya berkata dan menulis dari hati yang jujur.

Soo sweet. Emi mau tak jadi anak angkat kak lily hehehe :D

Princess Liyana berkata...

Alahai.emY memang sweeet.you je yang xtahu.dia sengaja xmau tnjuk slalu.uhuhu.kan emy kan?

KDEE berkata...

sweetnye...huhu

missyizzati berkata...

ehe. best je rase bile tau adik kite sayang kite. :D

diya berkata...

alalala. sweetnyeee. kdg2 adik2 ni, bila die tunjuk die syg kita, mmg dgn cara paling kiut =D

blackpurple @ jowopinter berkata...

Saya rasa nektar mangga lagi manis. Ha ha ha! Tak mengulas persoalan pokok langsung.

missfauzani berkata...

tak gemar...tp sayang...hihi

azie berkata...

aku suka bab wabillahitaufik walhidayah tu,kah kah kah..adoilah, sweet banget emi tu:-)

[ Eclipse ] berkata...

adik nadh an- erm entah lah "K

aie akaike berkata...

adoi. terharu lak. err.. emi single lagi tak??

ف wildchild ۞ berkata...

wahhh... siap ada i luv u u luv me lagi tu :p

Sidik berkata...

relax la emi, minggu depan ayah dengan ummi diorang balik haji, emi boleh jadi anak manje semula..takde sape kacau...

pandagumuk. berkata...

wabillah penuhhhh.

tasikmerah berkata...

bulih ganti kak pidah ajis esok nih....


.

A t i Q a h berkata...

Cik Lah,
pantun sekarang pesen baru. Kiki.

Kak Fila,
nanti ada masa kite kenalkan Emi dengan akak okeh. :D

Azzam,
macam encik Azzam. Hak hak!

Kak Lily,
mau naik darah tinggi akak jaga budak tu kang. Hoho.

Ina,
hahah. She has to love me. :P

Kdee,
hihi. :D

Ijat,
Adli pun mesti sayang kakak dia. HEHE.

Diya,
tu lah. Kelakar pulak rasa. :)

JP,
saya selalu makan mangga masam jah. Hihi.

Kak Fauzani,
marah-marah sayang gitu. Ahaks!

Azie,
hak hak. Aku pun gelak besau baca part tu.

Nard,
sapa tak sayang kakak. Kakak kan best. Hoho.

Aie,
single. Nak jadi adik ipar aku ka? Hahah!

Fa,
boleh la pulak kan. ;D

Pak Dik,
tu la pasal. Tinggal 3 hari je lagi.

Munh,
harusss.

Kak Tasik,
akak suka betul dengan Kak Pidah Ajis tuh. Heheh.