Selasa, 30 Disember 2008

Of The Kitties and The Mother

Bila Encik Kelambu cakap pasal anak kucing, otak aku pun sampai ke rumah. Teringat Mak Kucing dan anak-anak. Baru two-week old. Harap-harap mereka dapat membesar sebagai johan. Dan janganlah pula diambil dek Mak Cik Datin (Nama dia memang Datin. Tinggi betul cita-cita mak ayah mak cik ni. Haha. ) yang kerja sebelah rumah lagi. 

Dulu. Mak saudara budak-budak (the kittens)  tu dibawa balik oleh anak-anak Mak Datin tu. Bila minta dipulangkan, alasannya, "Budak-budak tu tak bagilah cikgu. Diorang dah suka betul dengan kucing tu." 

Kenapa mahu mem'benar'kan anak kalau yang dibuat tu dah salah. Melentur buluh tu kan harus mula seawal dari rebungnya.  

Nota tambah:

  1. Selamat tahun baru Hijriah dan Masehi. Selamat jumpa cabaran baru, dan selamat jumpa umur baru. =]
  2. Untuk 2009, dua kad jemputan kahwin dah sampai ke tangan. Oke, siapa lagi nak kawen ni? Boleh aku datang dan peluk cium pengantin perempuan. Ambil berkat. Ha ha ha!

21 ulasan:

azie berkata...

ntah2 mak budak yang dah suka betul,aahahahah

azie berkata...

ai first? huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahahahahahhaha

A t i Q a h berkata...

Fuh. Malam ni aku belanja mangga kat Jusco. Mwahahahaha!

cikKakisaizLapan berkata...

aku nak amik berkat jugak
huhu

Princess Liyana berkata...

huhu..smoga mereka membesar dgn sihatnya..yahoo;)

ha,mggu ni biha kawin..g la peluk dia..ahaks;)

tasikmerah berkata...

jonos nk kawen. tp jgn ko pergi peluk dia sudah.

ha ha.


.

paiseh berkata...

gua syak anak2 saja dimangsakan demi keinginan beliau..

Nadine berkata...

topik apapun tetap juga jugak ending dia kawen...wonder why? ha...ha...

aria ayumi berkata...

selamat tahun baru juga tiqah ... =)

missyizzati berkata...

nadine: ahaha..itu tanda2 la tu.

tiqah : satu soalan sebelum mengomen. kenapa makcik Datin suka2 je amek kucing kamu org?

A t i Q a h berkata...

Ilah,
gi la kenduri banyak-banyak. Wakakaka.

Ina,
tu lah. Kena peluk dia kuat2 nih. Kiki.

Kak Tasik,
see...see. Kan kite dah emphasize kat situ, pengantin peghempuan hoccay. Ngeh3.

Paiseh,
hahah. Hamboi kau. Main syak2 pule yeh.

Mrs Nadine,
err....blame the clan. HAK HAK.

Diya@AA,
ngeeee. Jangan sedih2 masuk tahun baru ni tau. =]

Ijat,
alaa..ko pun same kan. AHahahaha.
Mak dia tak ajar la tu dulu. =P

kel@mbu berkata...

hepi nu year!!

Yazid Husain berkata...

salam hijrah

Chika Chika berkata...

betul eh nama dia DATIN?
apsallah ibubapa saya tak dapat idea tu 22 tahun yg lalu?
aihhh *sigh*


hahaha

[ Eclipse ] berkata...

glamor nya datin. datuk. ha bela kucing salah ke >.<

ف wildchild ۞ berkata...

jaga bebaik. anak si Putih di teratak 42 baru sahaja dilanggar kereta ;(

addyaholix berkata...

hujung tahun saja aku dapat 7 jemputan kahwin. mak ayah pon dah tanya. damn!

salam tahun baru!

Azzam Supardi berkata...

Selamat Menyambut AZZAM baru. Yeah!

missfauzani berkata...

haha...saye pun akan terbang gi johor sabtu ni for my besfren wedding..then,singgah2 ke utm..haha..lame x makan cendawan goreng yg hebat=)

Mie Amour berkata...

salam perkenalan dan salam muharram dan masihi..ahahaa...nice blog!mmg bnyak kenduri kawen smpai la x abis2..

A t i Q a h berkata...

Mie,
salam perkenalan. Nikah kahwin ni berhentinya masa bulan Ramadhan jeh.

Kak Fauzani,
owh. Dan saya pulak akan ke KL untuk wedding bestfriend. Selisih di jalan la ye. Huhu.

Azzam,
apa AZZAM baru kau bro? Heh.

Addy,
suruh parents kau cari kan je. Hahah.

Fa,
oh. InsyaAllah. Huhu.

Nard,
ish. Taklah salah.

Chika,
wo. Nanti u dapat title Puan Seri pun, tak boleh cabut nama Datin tu. Hahah.

Yazid dan Kelambu,
selamat..selamat. :D