Selasa, 16 Disember 2008

Dari Johor ke Kedah.

Aku. Yang namanya cuti, jalan-jalan itu harus. Sama ada kau keputusan cintakah, atau kedapatan result exam yang terukkah, mahupun apa-apa tragedi hati, jalan-jalan itu harus sewaktu cuti. Eheh.


I.
9/12 - 11/12

Ke Melaka dan Johor. Mengikut keluarga pak cik yang pulang ke semenanjung dari Sabah. Tiga hari bersosial dengan kanak-kanak. UH.

"Kak Tiqah kira sampai sepuluh. Siapa tak tidur Kak Tiqah cubit!" Maka mengira-ngiralah aku sampai sepuluh dan bilik yang gelap tu senyap-sunyi sampai pagi. Hahah!


II.
13/12 - 14/12

Seperti yang diberitahu sebelum ini, aku, Ina dan Tina pergi ke dua majlis resepsi dan ke satu majlis pakai mekap Maskara. Cantik-cantik pengantinnya.

Untuk Maskara. Cerita Abang Mat Jan aku suka sebab dia meleret-tapi-penuh-pengisian-dan-buat-aku-senak-perut. 3 in 1. Susah tu kau nak jumpa. Heh. Persembahan-persembahan malam tu memang tabik spring absober keretalah.



Dan yang paling seronok bila Cik Taf Teh membuat sedekah buku-buku beliau. Dapat buku tanpa beli! Wow. Dapat jumpa dia, Kak Nisah dan Munh mata sepet pun seronok juga. :-D

Dalam kulit kacang (In a nutshell), malam itu memang kami enjoy. Kredit paling besar, tentulah untuk Kak Nida yang sudi rumahnya ditumpangi. Ada rezeki nanti, kami tumpang rumah akak lagi ya. Hehe.


III.
14/12 - 15-12

Sesampainya di rumah dari KeEl, aku humban baju kotor ke mesin basuh. Ambil baju lain dan terus ke Kedah. Hantar pengantin kakak sepupu di Baling. Pihak lelaki dah carikan rumah penginapan di sana.




Pagi Isnin, sebelum majlis, kami sempat ke Kolam Air Panas Ulu Legong. Aku rendam kaki sampai buku lali sudahlah. Dalam perjalanan balik, kami melangsungkan acara tidur beramai-ramai kecuali abah yang tengah demam Chikugunya tapi kena pandu kereta. Alahai.

20 ulasan:

Sidik berkata...

Alang2 jalan singgah le Kuantan, kitorang tengah mengkuarantin diri sekarang, so tak boleh jalan2

Pocket berkata...

so baju yang dihumban ke dalam
washing machine tu dah dibasuh
ke belum? kesiaaaaan dia duk dalam
tu sesorang.
heheheh

POcket tak jalan manaaaa!!!
minggu depan cuti!!
so pocket maybe buat bisness jual buah!!
hahahah

xiiinam751 berkata...

1.Kenapa tak ajak ckLah!!!

2.Kenapa tak ajak ckLah jugak!!!

(rugilah, tiqah bawak balik bloger ke Kg Sg Manila....tapi ckLah tak sempat jumpa....lewat 3 jam....)

Tie berkata...

Ooo....jenjalan jugak, ekk.

Bestlah...siap main kat kolam air panas lagik..

Macam mana pulak, abah yang sakit tu jadi drebar?? Kesian dia...

pandagumuk. berkata...

yea!dapatt jumpe akhirnye :P mmg sy sepet.wuwu~

missfauzani berkata...

owh...bile la saye dapat cuti2 malaysia mcm tu...huhu

Water Lily berkata...

Akak tak dapat pergi huhuhu..betapa jelessssnya. teringin sungguh nak bertemu Tiqah. Nasib baik Cik Tf Teh mengingati janjinya. Buku yang dijanjikan untuk akak di berikan pada kak Nida Madulebah. Entah bila agaknya boleh bertemu.

ps:kepingin juga nak jumpa Romlah..ala..Romlah yang itu-itulah hehehe. (Cik lah jgn maree..ye)

Tok Rimau berkata...

Tok mengalir air mata dengar cerita Mat jan. Tak tahan nak gelak.

tasikmerah berkata...

sakan berjalan.... ni yg jeles nih....

Princess Liyana berkata...

huhu..yang,napa pakcik bawa kete jgak?dia tak suh u bawa?huhu..ker u penat mandi manda..auww;)

thanks yang bg tumpang di rumah..and bawa jalan2..smpai kg sg manila..huhuhu..

next time kita g lagi jalan2...;)

missyizzati berkata...

kat baling? wah! dekat dah ngan kampung aku tu. :D

and wah! (again). jauh betul jalan-jalan kau kali ini ya? :)

Yazid Husain berkata...

wah jauhnya jalan. best cuti digunakan sepenuhnya

blackpurple @ jowopinter berkata...

Mat Jan memang dalam kelasnya yang tersendiri!

en_me berkata...

bestnyerr jalan-jalan .. sakannns

spyz berkata...

terkujat kejap bila ada orang tegur "SPYzzzz..."
maklumlah kita ni memang low profile orangnya..

:-)

ف wildchild ۞ berkata...

lain kali singgah ke pusat pelancongan air panas di alor gajah. dekat sahaja dgn kampung sy :)

diya berkata...

yeah. boxer itu akan ku kenang slalu. ahahha

amboi. tiqah pandai ye suruh bebudak tu pegi tido. =D

aie akaike berkata...

mat jan=org penang=kaki merapu. hakhak. ku juga dr penang. lalala..

A t i Q a h berkata...

Aie,
so, korang kaki merapu kuasa dua. Lalala~

Diya,
tak balak malaya la kalau tak de boxer. Wakakaka.

Diya nak tau, lately di rumah, saya jadi kakak yang sangat garang. Huhu.

Fa,
owh. Saya rasa saya nampak signboard kolam air panas tu. :D

Spyz,
dan dalam hati saya. Eh eh, pak cik ni. Menonong je dia jalan. HAHAHA.

Me,
kena la sakan gitu. Eheh.

JP,
yeap. Setuju! =D

Yazid,
harussss.. Hihi.

Ijat,
plan aku cuma ke KL jah. Tapi dah tertambah destinasi yang lain. Hiks.

Ina dearie,
hehe. Jangan serik datang rumah I tau! ;D

Kak Tasik,
fuh. Melaka memang best. Teringat nak lawat akak je masa tu. Tapi kita dengan pak cik pulak. Alahai.

Tok R,
tok patut nangis sebab orang2 Yahudi kejam. Huhu.

Kak Lily,
mula2 ingat nak bagi kat adik saya yang belajar di MPI tu untuk pass kat akak. Tapi tak jadi pula. I wish you were there kak. :(

Kak Fauzani,
bila2 je boleh. HIhi.

Munh,
yeh. Sangat comel. Hee.

Kak Tie,
cuti2 ni tak bawak anak2 berjalan kak? ;-)

Cik Lah,
hehehe. Next time oke, Cik Lah ku sayang. Tak tau pulak Cik Lah nak ikut. Kiki.

Pocket,
mesti la sudah. Eheh.

Cuti makan angin la pocket. Nape nak jual buah pulak?

Pak Dik,
get well soon Umar dearie. :)

hegira berkata...

:)

atiqah ke malam itu? maaf tak kenal. mata pun rabun.

sekarang sudah kenal. next maskara kita jumpa lagi. insyaAllah ya.