Rabu, 23 Julai 2008

SEMUT ATAS BAJU MERAH PUTIH

Sudah pukul 12 tengah hari. Aku mula bergerak keluar dari perpustakaan. Badan pun dah seram sejuk semacam. Waktu hujan macam ni, tak sesuai untuk aku duduk dalam perpustakaan lama-lama. Oh. Ok. Itu helah bela diri. Sebab aku bukan pengunjung setia perpustakaan. Duduk bertapa di pusat segala buku itu buat aku tak tenang. Jiwa kacau.

Hampir di pintu keluar aras dua, aku nampak seorang minah baju jalur merah putih. Duduk, membelakangi aku. Heh. Ada juga coursemate aku yang macam aku. Rajin ke perpustakaan. AHAK.

Pap! Aku tepuk bahu minah tu.

Tiba-tiba aku ternampak buku bersampul plastik lutsinar atas meja dia. Tajuk buku; Calculus. Eh. Sejak bila course aku ada belajar Calculus?

"Ups. Sorry. Ni ha. Ada semut kat baju awak. Saya tolong buangkan."

36 ulasan:

ZARA berkata...

uiks~
salah orang la ni yer sayang?
relax~
tindakan anda sgt tepat~
he3

azie berkata...

uiks! tak senonoh ko. buat tebiat same lagi ek?ahahaha

kosmet ko yg rajen pegi library sume yg free hair je,ahaha

saudagar gaRAM.. berkata...

salah sangka?



kalo kat kedai makan,bleh je lu wat mcm amek order..

biasalah tu..memang selalu jek jadi camni..kan kita manusia..

oh..ok.tu helah bela diri.

bendul berkata...

hahahah.. nasib baik ko tak pura2 buat servis urut bahu kat dia.. hahahah...

rasso berkata...

haahahaha... siapa yang ada baju belang2...

tasikmerah berkata...

ko main tepuk je ye tiqah....

cikf=) berkata...

hehe...sy x berani nak tegur org...sbb sy akan takut silap org~heh
nway...bgus helah awak tu~

Princess Liyana berkata...

Cover baek punye..ha ha ha:p
Jangan u tepuk mamat foreigner sudah:p

Princess Liyana berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Tya ilyana berkata...

funnyy..

Rajuna berkata...

tau bagi salam tak?

xiiinam751, musafir denganMu berkata...

Kisah tersilap degn mat bangla tu berulang lagi! Kehilangan norkiah buat kau diamuk kepayang ya....

waterlily berkata...

Yang ditepuk itu bahu siapa?

Teringat Norkia lagi ek?:p

A t i Q a h berkata...

Zara,
haha.

Azie,
aku ingat kosmet se'psm' aku. Hoho.

Garam,
apa kejadah nya nak tanya order dalam library? ;P

Bendul,
eheh. Mau lari ketakutan minah tu. Apa cerita ada servis urut dalam perpustakaan.

Rasso,
semua ada baju belang2. Tapi yang belang merah putih tu, yu tak kenal. Eheh.

Kak Tasik,
aah kak. Ingatkan nak beramah mesra la gitu.

CikF,
tu lah. Tapi saya ni selalu gatal mulut nak tegur orang. Alahai.

Ina,
setakat ni tak ada pulak nampak mamat foreigner ada iras-iras Amir, Ady atau Irwan. ;P

Tya,
=)

Juna,
kalau bagi salam, lepas tu baru kantoi salah orang, apa ayat seterusnya? Huhu.

Cik Lah,
ehehehe. Perempuan la. Takkan Tiqah nak tepuk kalau lain jantina. Kikiki.

Kak Lily,
ntah. Saya tak kenal. HA HA.

Pocket berkata...

good cover line!!
tp dik, kalau semut, kenapa ditepuk?
hehe:)

t.a.t.a berkata...

hahahaha baik punya cover.. dan dan kata ada semut ehhh.. hahahah.. bagus adik akak ni.. mesti org tu berterima kasih kat awak kan? hahahah

p/s: terror benor mata ko ni ehh.. makhluk besau semut tu pun ko leh nampak kan? ;)

A t i Q a h berkata...

Pocket,
er..semut tu besar. Kena lah tepuk. Aha ha ha.

t.a.t.a,
akak tak tau ke mata saya ni ada kuasa sonar macam batman dalam The Dark Knight tu? Hohoho!

KAKTINY berkata...

salam..

mujur pandai cover line..

salam ukhwah..

blackpurple @ jowopinter berkata...

Nasib baik tepuk bahu. Kalau tepuk punggung.

Kalkulus itulah subjek yang paling saya berbulu dan menyampah!

[ Eclipse ] berkata...

uuhh apakah itu, uhh seram pulak baca XD

hyfa hasan berkata...

hehe..

makner yer

tu salah owg ar ekk..

hehe..

xpe.. pndai cover..huuh

Princess Liyana berkata...

Ha ha ha, kalau ada inform i ek yang!nak jgak i tgk:)

Rajuna berkata...

"Assalamualaikum, ha..tak jawab dosa?"

::.. a t i q a h ..:: berkata...

Kak Tiny,
salam ukhuwah.
=)

JP,
ha ha ha. Lagi bahaya tu.
Er, saya dengan Kalkulus tiada jodoh sekarang. Nasib baik. ;P

Nadh,
eheh. Kenapa kamu seram? Hmm..

Hyfa,
aah. Tu la pasal. Hihi.

Ina,
woh. Itu sudah mesti. I kan agen pencari jodoh untuk u. Ahak!

Juna,
er.. waalaikumussalam. Awak ni sapa ek?

ah tok berkata...

Barangkali ini penutup respon,

Seeloknya berterus-terang je kan.
"Saya salah orang tadi..."

Op berkata...

pandai kever line
he he

Rashid berkata...

seronoknya dapat duk library.. hanyut dalam dunia buku..

::.. a t i q a h ..:: berkata...

Ah tok,
tak mau-tak mau. Nanti kantoi. Ha ha.

Enche' OP,
eheh. Sebab dah biasa sangat tersalah orang. So, dah ada taktik. ;P

Enche' Rashid,
uhuhu. Kalau saya, dah hanyut dalam mimpi. ;P

pHu YinG berkata...

Kalau cakap tepuk nyamuk rasa-rasanya logik tak? ;-p

t.a.t.a berkata...

chit sonar konon! semut kecik nampak, kawan besau gajah boleh pulak silap ehhh? hahahahah silap setting kot sonar tu? heheh

cT cHaN berkata...

kamu mmg hebat dalam mengcover.. ;)

annaheim berkata...

haha...cara terterror kalau nak cover...muahahahaha...~

Amiene Rev berkata...

PSZ ini ada kuasa yang ajaib, kita bisa terkena genjutsunya.

Kita alpa pada rupa paras sebenar, kita lihat bayangan tampak real.

A t i Q a h berkata...

Kak PY,
er..nyamuk ada dalam PSZ? Whoa.

t.a.t.a,
hehehe. Mata sonar tu ada pasang kanta pembesar.

Ct,
well... ;P

Anna,
kan.. he he.

Miene,
sebab tu saya tak boleh duduk lama-lama. Ha ha.

Lily.Lulu. berkata...

prihatin sungguh
bagus
:)

ف wildchild ۞ berkata...

x baik menipu :p