Isnin, 21 Julai 2008

EMOSI Bahagian Akhir

Bangun pagi, tengok bawah katil. Nampak charger.

Lepas mandi, tarik laci. Nampak earphone.

Atas meja, dalam kole. Nampak bekas memory card.

Dan kisah manis antara kami cuma tinggal kenangan.

Alahai.

"Macam orang mati laki lah kau ni," kata Ijat.


______________

Mungkin ini kifarah. Sebab aku selalu tak dengar Mak atau Abah panggil. Selalu tak sedar bila Mak Abah telefon untuk kejut bangun Subuh. Tengok-tengok je, ada missed calls. Bukan ke, kalau kita tak jawab panggilan ibu bapa itu berdosa?

24 ulasan:

Rashid berkata...

Atiqah..abg percaya atiqah akan alami memori yg lebih indah lagi nanti... percayalah, perjalanan seharian kita ni penuh dengan warna-warni keindahan...
Jadikan kenangan lalu pencetus emosi dan langkah yang lebih gagah ke hadapan!!!

f u x a n e berkata...

sabar jela, k.
semuanya ada hikmahnya...
eik? saya pon jarang jawab panggilan makayah. erk... tetiba terinsaf.
hahaha... and paling tak malu, masih suruh mak call utk kejut subuh! sama la kite. haih~


p/s: seriusnya encik rashid punya komen. ngeeee...

Sidik berkata...

hilang lagi telepon tiqah, ish3, raye ni tak nak la bagi duwet raye, huahahahaha

xrajunax berkata...

hilang telefon?
aku dah 2 kali.

kali pertama, bergaduh.
langsung kena kebas barang bila dah longlai, lembik(mana aci, 1 lawan 6?).

kedua
bila aku dah kerja
dirompak sewaktu balik keje(apa la 1 lawan 2 orang).

Adry berkata...

ish ish ish... sabar sabar...

tasikmerah berkata...

tiqah, simpan semua benda2 yg boleh buat ko ingat kt henfon tu dalam kotak... jauh dr pandangan... kenangan bersama henfon ni mmg tak dapat dilupakan...

moga bila dapat yg baru, jaga bebaik ok...

:)

Princess Liyana berkata...

Alahai sayang, takpe. nanti i teman u bli hp baru:)wahahaha! tapi ikot nasihat mak u sahaja ok!

Selamat tinggal kenangan hp itu:(

pHu YinG berkata...

3G tuh.. sayang betul. Hmm..

amirwashere berkata...

isk..rilek2..

ZARA berkata...

sabar yer syg?
if teringat lagi ~ beli sahaja yg serupa...
ptg nih class..

hyfa hasan berkata...

xpe ar..
nk wat cmner.. dah x dgr.
call jew kot x pew.
klu pngil pkai suara x leh ar kot..hehe.. okt ar

waterlily berkata...

Kalau tak de sambungan tenet, macam mati laki juga huhuhu...

Tok Rimau berkata...

Sekurangkurangnya. Pengajaran utk kita.

kamilz berkata...

Betul tu Pak Dik..

Taun ni pon tak nak kasi duwet Raya.. kehkehkeh

Mazudi berkata...

Loo.. hilang henfon ker?
Beli baru yg boleh pakai balik charger tu, earphone tu dan memory card tu. Pasangan pun org blh tukar, inikan pula telefon. haha.

Lily.Lulu. berkata...

berdosa ke kalau x jawab panggilan ibu bapa ??

rasanya tak kot .. kalau tak sengaja tak angkat phone atas sebab2 tertentu...

contoh kata tgh keje ke ..

:)

bendul berkata...

kenangan itu indah.. walaupun pahit, kenangan buleh jadi penyeri hidup di kala sunyi..
ewaaah.. jiwang plak..

A t i Q a h berkata...

Enche' Rashid,
eheh. Trimas atas nasihatnya. =)

Reen,
tu lah. Dah besar pun kena orang kejut lagi. Apalah kita ni kan. Hu hu.

Pak Dik,
weh. Tak da kaitan oke. Lagi pun, raya ni, raya terakhir untuk dapat duwet raya. Mana bleh tak bagi. Isk isk.

Juna,
woh. Sangat tragis kisah kamu oke. Tak sanggup mak dengar. Dush!

Adry,
=). Dugaan saya tak sebesar dugaan kamu.

Kak Tasik,
huhuhu. Saya nak buang, tak sampai hati la pulak.

A t i Q a h berkata...

Ina,
nasib baik sempat transfer gambar kita. He he.

Kak PY,
tau tak pe kak.
=(

Amir,
baik. He he.

Zara,
owh. Gitu yeh. Ok. =D

Hyfa,
ek? Tapi rasa bersalah jugak ni. Isk.

Kak Lily,
hahaha. Macam saya sekarang ni. Laptop buat hal pula. Haih.

Tok,
hmm..tiada yang benar selain yang benar.

Pak Mil,
apakah kamu dua orang neh? Ok. Tak mau kasi ye. Nanti adalah kereta orang tu Tiqah calarkan dengan pisau. HOHOHO.

Mazudi,
aah. Kalau beli baru, mesti la dapat set yang baru. Woho!

Lily,
mm..rasa bersalah. Sebab selalu tak dengar mereka call. Huhu.

Bendul,
whoa! Dengan telefon pun boleh berjiwang yeh. ;P

azie berkata...

encik rashid betul2 ingat ko mati laki kut,ahahaha..golek2 aku gelak baca komen dia.

takpe, nanti ai boleh jadi agen cari jodoh baru untuk kamu yah!

t.a.t.a berkata...

hahahah tak moleh azie gelakkan komen en rashid tu.. hahahha (gelak jugak)

QaH, bagusnya mak ngan abah kejut bangun subuh, terharu akak. mesti best kan? ada mak abah yg amik berat kat anak nya. berbangga dan bersyukurlah QaH ada keluarga macam tu. hargai mereka selalu.

*emosi kejap*

t.a.t.a berkata...

*molek

wrong typing.. keyboard problem.. hek hek hek

A t i Q a h berkata...

Azie,
eh. Betul lah komen Enche' Rashid. Ko gelak napa? Haih.

t.a.t.a,
ya ya. Saya sangat bersyukur sebab hari-hari ada orang call kejut untuk bangun subuh. Saya sayang mak dan abah. =D

[ Eclipse ] berkata...

ala ikat tali dengan tangan.so hp x kan dicampak merata rata XD berkesan~