Rabu, 17 September 2008

PAGI BERSAMA MHI : Siri Akhir

Debar di hati Mak belum berkurang. Matahari semakin menampakkan diri. Tapi tidak Emi.

Emak bergegas ke kereta. Encik Guru Besar mungkin betul. Emi tertinggal di rumah. Walaupun, jelas di mata Mak tadi, Emi selamat sampai ke sekolah.

Beberapa meter menuju ke kereta, Mak nampak sekujur tubuh terbaring di tempat duduk belakang kereta. Tertiarap.




..................................................................




“Astaghfirullahalazim, Emi! Satu sekolah cari Emi. Rupanya dia tidur kat sini?!!” Mak, dalam nada risau bercampur lega.


“Emi ngantuk. Kakak dah datang belum mak?”


Emi bangun dari tempat tidurnya. Terkebil-kebil dan bermuka inesen.



::____::

Prolog.


Di sebabkan semangat berlebih-lebih untuk hari pertama berpuasa pada waktu sekolah. Emi tak mahu tidur lepas sahur. Terus mandi, solat subuh dan pakai baju sekolah.

Dan duduk menonton MHI di sebelah aku. Yang sedang bermimpikan Mawi, Waheeda dan Siti Nurhaliza.

43 ulasan:

pandagumuk berkata...

pandai emi cari port!

Princess Liyana berkata...

huhu..tido rupanya emi ni..alaahai:)

tunggu kakaknye,tak sampai2..hik2..

Semangat tu yang, takpe..awal2 dah siap nak g sekolah;)

A t i Q a h berkata...

Panda,
dia ingat selesa habis la tu tidur kat situ. Ha ha.

Ina,
sehari je yang. Esok nya tak tau la. Sebab I dah balik JB masa tu. Haha.

saudagar gaRAM.. berkata...

kalau emi puasa penuh,kakak dia dah janjikan..

baju koboi: 2
pistol: 3
kuda: 8..



mau tak bersemangat si emi mau berpuasa..

azie berkata...

tiqah,
like older sister, like younger sister,ahaha

alamak! terlebih suda!larikkkkkkkkkkkkkkk,ahahahaha

A t i Q a h berkata...

Zie,
hahahahahahahampehhhhhh.
Roboh pintu kau kang aku karate. Hua hua hua.

Garam,
dia sebelah mata pun tak da pandang baju koboi ka, kuda segala. Kalau anak patung Barbie yang 70 hengget tu, ada la kot. Hoho.



Hee..sweet tak aku..mereply dalam satu kotak khas unuk anda berdua.. wakakakaka.

Pocket berkata...

eh, tapi siapa yang talipon tiqah meminta kasutnya itu?
emi pakai henpon yek?

heheh, agaknya emi tgh selesa kat belakang tu yek...
takut jgak duk tak duk adik ilang :)

A t i Q a h berkata...

Pocket,
dia call saya pakai handphone mak. Lepas tu, bila mak masuk bilik guru, dia stay dalam kereta tunggu saya. Dah lama sangat tunggu, tu yang dia tertidur tu. Ha ha.

Princess Liyana berkata...

huhu..i tau Emi komited orgnye..kan kan?

like older sister,like younger sister..mcm u..haha

ceh,sempat lg azie perli.nak perli i jgakla tu...hihi

t.a.t.a berkata...

hakakakakahhh... Qah bikin cuak saja adik mu itu. bikin satu sek havoc. camne pulak la emak tak perasan anak tertinggal kat kereta? haish bahaya jugak ni. takut jadi mcm budak sek yg tertinggal dlm van tu.. naya je Qah. alhamdulillah tak de apa.

kem salam kat emi tu.

susu dalam botol berkata...

ahahhaa.
punya lama tunggu nak abis cerita, rupanya tido.

it's cute :)

tasikmerah berkata...

emi ni suka buat gempak sungguh haih~. bakal PM pakatan rakyat nih... he he...

blackpurple @ jowopinter berkata...

Yeay...! Tepuk tangan sebab cerita dah habis....

[ Eclipse ] berkata...

leh wat suspen je

cT cHaN berkata...

hahaha..
emi2..
selamat duk dlm kete aje..
susah ati kakak kamu yang kadang-kadang-garang-kadang-kadang-baik ni..
heeeee...

Danielle_Corleone berkata...

hehehe. cute.

shinO サイフル berkata...

:) skrg pun tido ke after sahur?
hurmmm saya xleh tdo pas sahur. Kalau tak rasa lemas je badan..

Amiene Rev berkata...

Puasa adalah rahmat bagi pengacara MHI.

Chika Chika berkata...

ha ha ha.
macam tu lah baru gerek.
kirim salam kat dia.
Kata kat dia : Kakak Chika cakap Emi cool.

fackaladingdong berkata...

kesian emi...

xcited sgt...

Syam berkata...

suspen gile cite ni... tp saya dh agak kesudahannya mcm ni...

addyaholix berkata...

sayang sungguh pada emi !

Rajuna berkata...

tak mimpi abby fana ke?
dia org muar

he he

lily.lulu berkata...

heheeheh ...
emi emi ....

inna hayati berkata...

emi...bagusnye wat suspen di pagi hari di bulan ramadan...:)

Water Lily berkata...

abih dah? hoho..best cerita Emi..buat skrip drama bersiri boleh ni :P

Shila berkata...

Alahai Emi..hehe

Eida berkata...

emi berjaya buat semua org gelabah... baguih betul dak emi..

Rashid berkata...

hi hii gelihati pula rasanya...

a Q r a m berkata...

ahahaha...kuang asyem btol...u really make it sumthing..~~i love ur story...waitin for another~

A t i Q a h berkata...

Ina,
jom kita belasah awek encik G iteww. Ha ha ha ha.

Kak Ta,
kereta tu park kat tepi bilik guru je. Orang ramai lalu lalang. He he. Yok royo neng omah ku kak. ;D

Su,
cute? Who? Me? Hua hua hua.

Kak Tasik,
ha ha ha! Attention seeker. :P

JP,
hoyeh2!! Tak mau bagi hadiah ka?

A t i Q a h berkata...

Cik Nadh,
Emi memang suka buat saspen. Hehe.

Ct,
hoho. Aku ni kakak yang selalu-selalu-baik taw. Wawawawa.

Dan,
cute? Who? Me? Hua hua hua.

Shino,
skrg ni mmg berjaga sampai sahur. T_T

Miene,
erk? Hmm..untuk kita semua juga. ;)

A t i Q a h berkata...

Kakak Chika,
Emi rasa kaki Emi sama saiz dengan kaki Kakak Chika. Ngeh3.

Dong,
kesian kat Mak la. Huhuhu.

Syam,
dah agak? Waa.. tererla anda. =P

Addy,
dah namanya adik. Siapa tak sayang. ;-)

Bang Juna,
Abby Fana cuti. Dia balik Muar hari tu.

Lily,
heeee..

Inna,
nak offer dia berlakon drama tak?

A t i Q a h berkata...

Kak Lily,
habis dah. *Tepuk tangan*

Kak Shila,
hehe.

Eida,
hihihi.

Cikgu Rashid,
sopan nya gelak. Hihihi.

aQram,
cerita dah habis daa. ;P

Princess Liyana berkata...

uhuhu..nak belasah,sygla plak kat awek dia;p

13may berkata...

hehhe hehhe heheh

rudy bluehikari berkata...

hayohhhh sungguh debar! emi mmg best!

Adry berkata...

hahaha... tidur! hahaha

Adry @ http://www.adrysabry.com

faridmw berkata...

salam ziarah...selamat berpuasa... bagus emi tu... pandai mencari tempat... ;) senyum selalu...

kekCoklat berkata...

salam tiqah...lenkali soh mak ko pegi s/kolah bwak motor je..hehehehe....x kanla emi nak tdo kat dalam bakul motor kot....hahahaha...slamat raye :)

A t i Q a h berkata...

Kiyo,
bakul motor tu, kaki dia jeh muat sayang oi. Kalau tidur gak memang la. Haha.

Raya kang kita jumpa okeh! ;)

Farid,
bagusss. Memang bagus amat. Eheh.
Trimas kerana berziarah. ;)

Adry,
gelak sakan hang yeh.

Rudy,
dia best sebab kakak dia best. Hua hua hua.

13May,
huhu huhu huhu.

Ina,
kita belasah secara lemah lembut la sayang. =P

a Q r a m berkata...

xde season baru ke pasni?

Silence berkata...

lorr.. memang mendebarkan :)) Syok nya jadi Emi..