Khamis, 11 September 2008

PAGI BERSAMA MALAYSIA HARI INI 2

Van Abah aku belokkan masuk ke pagar sekolah. Lepas berbasa-basi dengan pak cik guard, aku masuk kawasan sekolah.

Budak-budak tengah berarak menuju padang perhimpunan. Aku nampak kawas sekelas Emi.

"Dik, tolong panggilkan kan Aimi Anis boleh tak?" Rasa macam sedang melawat adik di asrama pula. Heh.

"Emi tak adalah kak," termengah-mengah budak tu berlari.

"Oh. Ye ke. Tak apalah. Terima kasih. Awak pergi beratur sana," aku senyum.

Hish. Dah tahu kakak dia nak datang berjasa, patutnya, tunggulah di pintu pagar.

Aku nak turun, segan. Nampak cikgu-cikgu pun, setakat angkat tangan dan tersengih ja.

"Eh, saya ingat mak kamu tadi. Rupanya kamu. Besar dah ye," Cikgu Suparman. Isk.

Tunggu punya tunggu punya tunggu, aku nampak Mak keluar dari bilik guru. FYI, kami enam beradik anak murid Mak.


Aku bagi ja kasut Emi kat Mak. Kemudian aku balik. Emi? Entah di mana…


Bersambung man~


[+]


1615 September untuk Episod 3

18 ulasan:

t.a.t.a berkata...

laaa mana pulak si budak bertuah tu? hahaha.. best nya mak ajar kita anak beranak. ehh best ke? kat umah jumpa emak, kat sek pun jumpa jugak.. heheheh

p/s: sek mana qah?

tasikmerah berkata...

tiqaaaaaah aku n3 kedua dah tamat story... ko sambung lagi... mana aci weh....

Syam berkata...

best gila adik2 beradik di ajar oleh mak di sekolah... mesti dapat perhatian istimewa di kelas... tak aci! :P

pandagumuk berkata...

mak kte siap cakap kat cikgu lain jangan masukkan anak saya dalam kels yg saya ajar.huh.

en_me berkata...

emi dah besar belom.. ehehe

a Q r a m berkata...

grrrr....si amie g mane kak?

Eida berkata...

laaa bersambung plak..
suspen... mana emi pi?

Water Lily berkata...

Nasib baik si Emi ni dapat kakak yang prihatin..tak gitu hehehe..


sambung lagi eh?

A t i Q a h berkata...

Kak Lily,
ada dua episod lagi kak. ;)

Eida,
Emi dekat..aaa..dekat..

Ram,
Emi pegi...aaa...pegi..

Me,
Emi itu umurnya sembilan. Huhu.

Panda,
huhuhu. Begitulah juga adanya dengan Mak kite.

Syam,
anda pasti? Its a wayyyy far from what u're expecting bro. Huhuhuhu.

Kak Tasik,
anak murid kena lagi maju dari che'gu dia. Hua hua hua.

Kak Ta,
ada yang best, ada yang tak best nya kak. Emi kan kak...sebenarnya kan...

Pocket berkata...

lah.. kenapa tak tanya dimana emi kat mak?

diya berkata...

huhu. mak tiqah ngajar kat skolah adik2 eh. mak diya dulu ngajar kat skolah diya. sgt segan lah bila jd perhatian cikgu2 :p

Princess Liyana berkata...

suspen yang..haha mana plak pergi emi yg btuah tu?hik2...toilet ke?

Adry berkata...

uiks.. wat saspen jer... jangan jangan cikgu dia denda dia cuci toilet.. hehehe

Shila berkata...

Iskk...mak yang ajar ke? Nanti tak berat sebelah ke..hehehe :P

ada lagi sambungannya yek? Hehe..suspen lagi

BuRuuj berkata...

haa...ponteng assembly ek emi tue?

Yayang Noel berkata...

emi sembunyi?

xiiinam751, musafir denganMu berkata...

tiqah kat banting ke skudai ni?
sabtu ni ckLah bbuka kat rumah tiqah. ckLah bw bubur nasi udang, roti jala n kari ayam....slurpp!

p/s: ckLah dh pakai broadband. raya sok bleh bawak balik kampung...nak tumpang le tu! He...he...he..

A t i Q a h berkata...

Cik Lah,
mestilah kat Skudai kan.... Raya nanti baru balik. Huhu.

Uu~~dah beli dah? Tak dapat duit raya tak apa, asalkan.... Ngeh3

Kak Yayang,
Emi dia...emm...dia...

buruuj,
ya. Sangat "bijak" budak tu. ;P

Kak Shila,
berat sebelah? Hmmm..tak de lah.. :)

Adry,
tunggu episod lepas ni. Hihi.

Ina,
Emi dekat...aaa...dia...

Diya,
dan segan juga kalau buat hal kat sekolah. Memang kau2 kena lah. Ha ha!

Pocket,
mak pun tak tau Emi kat mana. Huhuhu.