Khamis, 4 September 2008

PAGI BERSAMA MALAYSIA HARI INI

Selepas sahur, aku baring depan tivi. Ada Mazidol. Ada Abby Fana. Ada Anne. Eh, Mawi, Wahida, Siti Nurhaliza pun ada? Ramainya datang studio MHI pagi ni.

KOMA.

Telefon berbunyi ring ring ring. Ku angkat ku tanya siapa.

KOMA.

Oh. Mawi, Wahida dengan Siti Nurhaliza ada dalam mimpi. Bukan dalam tivi.

KOMA.

Tak ada orang di rumah rupanya. Semua dah ke sekolah. Cepat-cepat aku angkat telefon.

"Kakak. He he he," tu suara gedik Emi. Nak apa budak ni?

"Kasut Emi tertinggal kat rumah. Kakak tolong hantarkan boleh? Uhuk uhuk," gedik gila.

Pantang aku balik rumah, ada ja yang tertinggal. Kasutlah. Baju senam lah.

Aku masih berpijama. Sarung tudung. Sarung baju panas. Capai kunci van.

Sampai je sekolah...

Nanti-nanti aku sambung ya =P…

26 ulasan:

Mohd Kamal berkata...

hmm... bole tahan gak klakar nyer awak ni!!

Princess Liyana berkata...

Helllooooo...Emi ckap ni..errr,kak..leh tak tolong hantarkan makanan untuk emi?

;p

xiiinam751, musafir denganMu berkata...

Howalah...Orak adus yo kue ndok...mambu no van ne...

Amy Z! berkata...

Saja nak manja2 dengan kakaknya. :-)

A t i Q a h berkata...

Kak Amy,
hmmm..manja-manja sambil ambil kesempatan. Huhuhu.

CikLah,
rak opo lah. Isek wangi kok. Hua hua hua.

Ina,
hahahaha. Time puasa-puasa ni, nak kenalah tu kalau mintak makanan. =P

Kamal,
why so serious...lets put a smile on that face

;P

kel@mbu berkata...

bdk umah pun kena penyakit tinggal2 brg ni. ada sekali tu dia keluar masuk umah 5 kali sebab terlupa brg. berbulu ja tgk.

Water Lily berkata...

Woo..licik si Emi ni mendera kakaknya hehehe..

Ala sambung pulakkkkk..

tasikmerah berkata...

kamu pun dah pandai bertelenovela ye tiqah ...

blackpurple @ jowopinter berkata...

Emi pergi kaki ayam ke?

Abdullah berkata...

Sabar itu separuh dari Iman...

pHu YinG berkata...

Alah.. ada sambungan ke??

Apakah??? :Suspen:

azie berkata...

emi memang lick,ahaha
bagi dramatik sikit sambungan dia ok:P

Eida berkata...

kena buli sakan ngan emi...
mujur kakak dier tak cepat naik angin..

Pocket berkata...

atiqah,
aduhai membayangkan mu dalam pajama dan bertudung membawa van...

hummmm...
pajama belang ker polka dots?

Rashid berkata...

salam atiqah,
hmmmmm kisah ni suspen semacam jer..

sUe berkata...

wah..atiqah boleh bawak van..
wooo...cayalah!
biasalah tu..masa ini lah nak manja-manja dengan kakak..eheh!

A t i Q a h berkata...

Cik Sue,
kenderaan yang tinggal kat rumah cuma van dengan basikal je. Takkan nak berbasikal pulak. Tengah hari a sampai jawabnya. =)

Cikgu Rashid,
hmmm..tungguuuu..

Pocket,
ye..sangat selekeh la. Ha ha!

Corak pijama dirahsiakan. =P

Eida,
kalau ikutkan, mau aje dicubit budak tu. Huhu.

Azie,
hahahaha...tungguuuu...

Kak PY,
err..suspen tak suspen sangat la kak. Hihi.

Sir,
kakak...gitu lah. Kenalah sabar. ;-)

JP,
dia pakai selipar masuk kereta. Biasanya kasut sekolah dia duk ada dalam kereta. Ntah bila abah keluarkan.

Kak Tasik,
sapa ajar? Akakkk jugakkk..

Kak Lily,
licik lagi gedik. HAHAHAHA!

Kelambu,
bagi orang rumah anda makan kismis banyak-banyak. He he he.

a Q r a m berkata...

suspended btol..cepat sambong cite!

t.a.t.a berkata...

kak tasik, tiqah bertelenovela tu saya tau sape yg ajar dia. siapa lagi kalau kakak yg ada sorok kan alien dalam baju dia, kan? hehehehhe

tiqah samb cepat! nanti dah samb buzz ym akak. nak jadik org 1st baca. hahahah..

p/s: kalau gelap tu buzz je, akak invi.

Adry berkata...

uiks.. hehe... mana sambungannya??

Adry @ http://www.adrysabry.com/

TUN berkata...

tumpang lalu..huhu..

keadaan anda sama seperti sy.kerenah kanak2.

pandagumuk berkata...

ni byk sgt tidur la niii.

syam berkata...

salah ka budak tu nak ziarah..
ok la tu ada gak orang syang..
hehhehe..

Shila berkata...

Atiqah bawak van? Waa...bangga la akak...he he..

ada sambungan la pulak..suspen je dibuatnya...:)

Selamat menjalani ramadhan ye..

ف wildchild ۞ berkata...

lenkali biarkan aje. jangan antar. tak pon anta time die dah nak balik ke. haha

A t i Q a h berkata...

Fa,
jangan..mau dia ngamuk nanti. Hihi.

Kak Shila,
bawak van lagi senang dari bawak kereta panjang. Huhu.

Syam,
uhh..tak kuasa nak layan dia. Tapi sebab sayang adik kan. Tak pelah. ;P

Panda,
cuti2, banyak tidur tak apa. Hehe.

Tun,
maka, fahamlah anda tentang perasaan saya. Huhu.

Adry,
tunggu ye sambungan nya.. =P

Kak Ta,
hehehe..baik kak!

aQ,
best apa sambung2 cerita. Huhu.