Ahad, 16 November 2008

TERIMA KASIH, CIKGU



Terima Kasih Guruku - Afi Junior


Lagu ni sungguh oh-so-sweet.

Mari kita berterima kasih kepada guru-guru kita.
Bermula dari yang pertama kali beri anda kenal huruf,
kepada mereka yang mungkin satu hari nanti akan beri anda gelar doktor filusuf. =)


Dedikasi untuk guru-guru di blogsfera ini juga. Cikgu Jimi yang tulisannya selalu menyentuh hati itu, Cikgu Rashid yang berdedikasi, Mr. G yang kritis, Mr. Lah yang berkaliber, Ustaz (?) Roslan yang baru memulakan perjuangannya, Cik Lah saya yang hot itu, MAK dan ABAH, and not to forget the teachers to be as well. BANZAI!!!

25 ulasan:

[ Eclipse ] berkata...

wah, nie bukan hari guru kan
XD bakal cikgu juga

faridmw berkata...

salam...
guru lah seorang y byk berjasa pada masyarakat..
guru jasamu tetap dikenang

ZARA 札拉 [사랑해~] berkata...

yeh!!

time kasih cikgu!!

azie berkata...

ucapan tu dah ok

yang ko pegi BANZAI! tu kenapa?kah kah kah


mari berjimba!

Pocket berkata...

Pocket bangun tido dalam mamai membaca,
'Mari kita berterima kasih kepada guru-guru kita.'


'Eh hari ni hari guru ker??'
anyway...
'Banguuuuuunnn!!!'
'krek krek krek'bunyi kerusi ditolak dengan pelipat belakang lutut
'Teeeeee rimaaaaaaaaa kasiiiiiih cikguuuuuuu'
ngan lagu yg dari dulu lagi tak berubah.:)

en_me berkata...

wah, dah cuti soklah ghupernyerrr.. ahaks

waNNa_eXess berkata...

salute to teacher..yeah...!!!

rasso berkata...

uik....

asal ada tanda '?' ha ha ha....

A t i Q a h berkata...

Nadh,
bukan hari guru. Tapi bila dengar lagu tu, suka sangat. :)

Farid,
terima kasih cikgu!

Zara,
sama-sama! Eh?

Azie,
BANZAI!!!

Pocket,
bangun!!

Me,
dah start lerrr.

Wanna,
tabik spring weh. Ha ha.

Rasso,
sebab tak de tanda (!). HA HA.

Princess Liyana berkata...

hihi..selamat hari guru semua;)

jasa memang tak terbalas smpai bila2..

ف wildchild ۞ berkata...

terima kaseh kepada cekgu Lee (math form 2), mak fendi (cekgu math form 3), cekgu Shahrumi (math form 4), cekgu Baharom dan cekgu Norlia (math form 4/5) dan juga cekgu Asmahani (awek aku). hehehe

missyizzati berkata...

hehe..banzai!!

miezi berkata...

tulisan cikgu jimi mengenai anak-anak muridnya, tak penah gagal buat hati saya tersentuh.
mulia dan besar sekali pengorbanan seorang cikgu itu kan :)

kel@mbu berkata...

kepada semua cikgu cikgi..
ingat daku dlm doamu.. haha
(mcm tuju lagu kt radio lak)

a Q r a m berkata...

miss my teacher...

cT cHaN berkata...

nice song..
suweet sgt..
terima kasih susah2 bg ucapan tu kat aku..
lalala~~

xiiinam751 berkata...

ckLah tengah memboikot seseorang yang mengutuk cikgu...
Sesedap rasa diaaaaa je...

blackpurple @ jowopinter berkata...

Cikgu memandu tak ada?

Amiene Rev berkata...

Peperiksaan sudah berlalu... cuti menjelang tiba. Zaman murid-murid berpisah dengan guru-guru, kecuali budak-budak SPM.

Based on my junior report, the exam ended 15 Nov. Semua dah balik cutilah nanti. :)

Shila berkata...

Erm...cikgulah insan paling penting dalam pembelajaran hidup kita. Tanpa cikgu..siapalah kita.. :)

Al-BIMA SAKTI berkata...

selamat berrrrcutiiiii, cikgu...!!

Rajuna berkata...

bakal cikgu tak ada?

tasikmerah berkata...

tiqah, hari guru dah ubah ke bulan november ke hah? ha ha.


.

A t i Q a h berkata...

Kak Tasik,
ni hari guru negara antah-berantah kak. Hak hak.

Bang Juna,
tu haa..saya dah tulis sekali.

Bima,
selamat..

Kak Shila,
yeap. =)

Miene,
betul tu. Tapi ada juga cikgu yang tak balik sebab nak tunggu pelajar nya yang berSPM. =)

JP,
cikgu memandu saya garang tak bertempat. Tak suka! Huhuhu.

Cik Lah,
siapakah? Huhu.

CT,
suka banget lagu tu. Hehe.

Aqram,
me either.

Kelambu,
boleh hantar kat S!nar.fm. Eheh.

Miezi,
indeed. =)

Ijat,
BANZAI!!

Fa,
eh. Nama Asmahani tu cam familiar lah. Awek anda orang mana yeh?

Ina,
sampai mati. Huhu.

addyaholix berkata...

rindu sama mama @ puan zuraidah masa di form 4E(1999) dan 5E(2000) smkkj!