Selasa, 25 November 2008

Kawan-kawan dan Kegemaran yang Macam-macam


Kawan. Kegemarannya macam-macam. Yang kita pun ada banyak kegemaran. Contohnya. Kita suka kumpul setem, kita pergi pada A. Tapi sebab A tak gemar bungee jumping, kita pergi pada B. Dan sebab B tak suka karaoke, kita pergi pada C. Sebab itu kita ada ramai kawan.

Tapi kalau dengan pasangan, sebab dia tak suka apa yang kita suka, boleh kita pergi pada yang lain?


"Renung-renungkan, dan. Selamat beramal!" Bak kata Prof Izi. Dan Bang Bil pula kata, "Lu pikirlah sendiri!" Dang.


****

Ini adalah re-post daripada notes di fesbuk (baca : kontang idea). Balik dari kursus Bina Insan Guru (Selasa-Khamis) nanti, aku akan cari balik serpih otak aku yang ada neuron-neuron berisi ilham-untuk-memblog. Haih.

22 ulasan:

faridmw berkata...

salam..
kawan biar beribu... teman biar seorang..
kalau namanya teman pasti susah senang bersama...

Chika Chika berkata...

memang kita takkan jumpa pasangan yang suka macam apa yang kita suka. Sebab Allah menjadikan lelaki dan perempuan secara berpasangan. Untuk melengkapi.

:)



eh eh... tiba2 chika pandai buat ayat sweet. Okay, bye.

azie berkata...

ok. setelah baca ayat chika, mungkin boleh dikembangkan menjadi 1 entri.ehehe

Tok Rimau berkata...

Love is not always sharing. Sometimes, you need to let him do his own things. He should have his boys day out. Worry not. He'll be back to you.

Tie berkata...

Hi hi..hubby kak tie kurang gemar bershopping, so dia akan jadi driver setia, antar kak tie kat mana2. Pastu dia dok dlm kereta, tido atau minum kat gerai mana2...kesian.. Bila dah puas, kak tie call dia.. Lagi pun senang nak shopping dgn anak2. Dia nak cepat je...hi hi..

addyaholix berkata...

aku suka penggunaan perkataan neuron-neuron berisi tu!

Amy Z! berkata...

:-)

Kena toleransi. Namapun relationship. :-)

Kawan-kawan pun sama juga. :-)

Yazid Husain berkata...

terus terang penting

Chika Chika berkata...

okay AZIE apalagi, kembangkan!

diya berkata...

err... tiqah kenal prof izi? huhu. die penah ajar diya main badminton. tp, ms tu diya tak tahu pun die tu prof. ahaks :p

paiseh berkata...

huh... abestu..apa pulak org nk ikut ko ni..??
memblog..?? hahahaha...

en_me berkata...

ammvoiii nak tukar tukar pasangan gittewww..

missfauzani berkata...

huhu...sbb tu org kate,kalo nak kawen, kene byk2 sabar2...kalo gaduh tu kan mencari keserasian n kesempurnaan=)

Rajuna berkata...

ini yang paling menakutkan aku dalam meniti bahtera cinta (perghhhh).

AL-BIMA SAKTI berkata...

kalau kita dah suka dia, yg dia tak suka pun kita kena belajar suka. kalau tak boleh juga, lu pikir le sendiri...

missyizzati berkata...

haha..itu guna nya kawan-kawan. :D

aie akaike berkata...

nikmatnya bercinta bila tidak banyak kegemaran yang sama! betul, tak tipu!!! ;P

Abdullah berkata...

Sometimes it is the differences that make a relationship strong, and not the similarities...

But only sometimes, that is...

blackpurple @ jowopinter berkata...

Kalau minat semua sama tak seronok, bosan. Kena minat lain-lain, suka lain-lain, pendapat lain-lain, baru mencabar.

hans berkata...

ada pro dan kontra la kan..kadang2 kalau minat sama tu rasa2nya lebih merapatkan hubungan tapi kita tak dapat belajar benda baru dan agak bosan...kalau tak sama pun kadang2 xbest juga sebab ada jer benda yg dia xsuka..
itulah..bergantung pada sikap pasangan masing2

gerektua berkata...

tapi tak salahkan kalau dah berkawin kita spend time dgn kawan-kawan kita jugak

A t i Q a h berkata...

Gerek,
tak lah. :)

Hans,
ya. Bergantung.

JP,
ya. Mencabar.

Sir,
indeed. :)

Aie,
ek? Ok. =D

Ijat,
ya. Begitulah adanya. ;)

Bima,
hah. Betul lah tu. =)

Bang Juna,
Wuuu~~

Kak Fauzani,
sabar sebahagian daripada iman. +)

Me,
gitteww lerr.

Paiseh,
siapa nak ikut aku pulak?

Diya,
wah. Low profile nya beliau. Saya kenal dia, dia tak kenal saya. Ahak.

Yazid,
ya. Penting. :)

Azie & Chika,
I nasihatkan uol berdua collaborate buat buku.

Kak AmyZ,
terima kasih atas nasihatnya, bakal pengantin. Eheh.

Addy,
aku suka minum horlicks!

Kak Tie,
hoho. At least dia nak gak hantar kan kak. :)

Tok,
what if he takes a longer time than the patience can bear? Eheh.

Farid,
betul lah tu. :)