Rabu, 29 Oktober 2008

YANG NAMANYA MANUSIA ITU, MATANYA UNTUK MELIHAT.

Sudah banyak hari. Dekat parking lot. Depan bilik kawan aku. Bukan bilik aku. Mereka buat projek. Duduk dalam kereta. Laki-laki satu orang, perempuan satu orang. What project do you expect?

Dari awal petang, sampai muazzin bersuara waktu maghrib. Rehat, dan sambung semula. Dari awal malam, sampai habis tengah malam. Siapa tak sakit mata, kawan.

Cerita banyak pun tak guna. Mula-mula kami telefon pengetua. Bukan pengetua sekolah. Pengetua kolej lah. Lalu, empat hingga lima orang pegawai pengawal datang. Kemudian baru pengetua sampai.

Silap tempatlah kau orang nak mess up dengan x-JKM. Ambil nombor plat kereta, nama, nombor matrik, dan ceramah sikit punya lebar. Hah. Hambik kau!




*JKM - Jawatankuasa Kolej Mahasiswa

25 ulasan:

paiseh berkata...

bestnyer.. dpt tengok wayang free.. hahahahaha..!!

ZARA berkata...

project apa yang?

anak bangsa apakah itu?

patut kau amik gambar...jadik reporter japs~

kih3~

tahniah yang!

jenayah berjaya dibanteras!

A t i Q a h berkata...

Paiseh,
amboiiii. Sukanya anda. :P

Zara,
course mate kau si Nora lah yang call. Aku tukang suruh je. Ha ha.

Ibnurashidi berkata...

ish..ish...apa kejadahnya?? salah siapa?mak bapakka?kerajaanka? ( versi edisi siasat )

Tak lemas ke dok dalam keta sepanjang hari?

Pocket berkata...

atiqah patut amk gambo,
taruk dalam ni,
baru diorng tu segan
heheh

affendik? berkata...

bravo2...
x sesia jadi x-JKM...hehe


~mari doakan diorg kawin cepat2...bak kata kereta mayat, air da naik kepala da 2...

azie berkata...

betul2!

ingat tak kes budak bilik sebelah kita dulu yang duk usung lelaki naik bilik?

dan dan tu gak pengawal dtg

Princess Liyana berkata...

em..dan selepas kita melantak di fke, sessi meninjau2 di bilik nora pun blangsung;p

en_me berkata...

sonoknyerrr.. kannns

[ Eclipse ] berkata...

sioT apakah atiQ selalu ke sana untuk melihat ia *)

tasikmerah berkata...

apsal tak rakam weh...~








ha ha.

meo188 berkata...

cayok!!!

meo188 berkata...

cayok!!!

inna hayati berkata...

nape tak amek gambau?tepek dalam u-tube...sangat haru la mereka berdua itu...

Eida berkata...

lepas ni mesti mereka ni bercerai....coz pojek dah gagal... hiks.. memalukan jer..

Amy Z! berkata...

Peh~ hebat!! :-)

missfauzani berkata...

erk....kat fke dlu ade org gile sex...huhu

Amiene Rev berkata...

Saya teringat seorang kawan baik saya, pantang nampak budak perempuan duduk di kawasan blok lelaki, dia akan tegur.

Pantang nampak siswa-siswi berdua-duaan, dia akan tegur dengan garang sambil memberi nasihat.

Contoh sahabat yang baik. Susah nak ditemui.

A t i Q a h berkata...

Ibnurashidi,
ntah le sapa. Anda nak pegi tolong siasat? Eheh.

Pocket,
ambik gambar diorang? Tak kuasa lah. Haha.

Encik Onn,
muka that girl semacam sangat heartless tahukah. Tak ada rasa bersalah langsung. Geram aku. Huhu.

Azie,
yang dulu lagi mencabar kan. Bapak budak tu siap boleh gaduh2 dengan Pn K. Nasib kau lah berjiran dengan reporter ni. Ngeh3.

Ina,
lepas meninjau, ada sesi bermuhasabah pulak. Tapi u dah balik awal. Eheh.

Me,
siapa yang seronok ni Me?

Kak Tasik,
tak koser mak nox!


Muahahaha.

Meor,
hait!

Inna,
ish ish. Kalian ni nak sangat ke tengok orang nya? Uhuk uhuk.

Eida,
ntah le. Asal jangan menyemak depan blok kitorang sudah laa. Haha.

Kak Amy,
malang la diorang terkantoi dengan kaki report cam kitorang ni. ;D

Kak F,
hish. Nasib baik fak saya jauh dari FKE. Hihi.

Miene,
susah kan nak jumpa kawan yang macam tu. Satu dalam seribu mungkin.

drrazi berkata...

aslmkum....
ape agak2 solusi yg boleh dibuat utk elak benda ni dari terjadi ek? lebih baik mencegah dari meng'ubati' rite? hmm...aku berlindung dari azabMu ya allah...huhu~

addyaholix berkata...

dah penat tengok kawan aku bergomol dengan cintanya dalam rumah.
akhirnya serombongan dari masjid sampai.
kena tangkap basah lah.
aku suka hati.

tapi sumpah bukan aku yang report.
none of my business!

A t i Q a h berkata...

DrRazi,
waalakumussalam.
Prevention is better that cure. Yeap. Sangat setuju. Solusi? Hmm...

Addy,
none of my bussiness? Really? Hmm...

Abdullah berkata...

A very tricky moral quandary...
To tell or not to tell...

But I will say this - we can do what we think is right, but we CANNOT judge other people... Simply because if we were in their situation, would we be trapped the same way?

Some of my friends in uni learnt this lesson the hard way...

arsaili berkata...

salam..ingat la jab kebajikan msykt..ehehe..tindakan yg bagus

a Q r a m berkata...

teringat video yg heboh dulu22,,,


"Assalamualaikum..ni da kawin ke blom??"