Selasa, 28 Oktober 2008

Ini Cerita Tentang Kakak Itu

Jumaat lepas. Aku tunggu bas untuk ke Sabak Bernam.

"Pukul tujuh nanti baru sampai," pak cik yang pakai kasut hitam kilat tu beritahu aku.

Depan aku ada bas bertulis Klang. Seorang kakak pakai baju kurung warna ungu lalu depan bas bertulis Klang itu. Dia senyum ramah pada pak cik kasut hitam kilat dan lantas naik ke dalam bas.

Aku hantar SMS rambang ke kakak tu. Manalah tau kakak tu, kakak yang selalu-selalu aku jumpa di alam maya tu.

Aku: : Akak pakai baju ungu ke hari ni? Huhu.
Kakak tu : Wei, kau kat mana?
Aku : Dekat pintu bas. Kat luar.

Aku tak ingat apa isi SMS yang seterusnya. Eheh.

Bas bergerak. Kami tak sempat jumpa pun.

Kakak tu tanya. Macam mana boleh cam? Em, aku cuma pernah tengok gambar dia je. Tak pernah jumpa pun. Macam mana boleh cam? Aku cam dia once masa dia senyum kat pak cik kasut hitam kilat tu. Maksud aku, muka friendly dia.

Dia seorang yang suka senyum. Itu yang aku dapat tahu dari entri-entrinya. Lalu dalam skemata aku sudah disetkan;

t.a.t.a = suka senyum. Suka senyum = t.a.t.a


Anyway, hope to see you again kak. =D

19 ulasan:

paiseh berkata...

pemurahnyaa kakak itew..!

a Q r a m berkata...

kakak itew...sungguh misteri..

Abdullah berkata...

wow...

that's quite a theatre performance going on in ur head ;)

Princess Liyana berkata...

Wah2!btol la akak itu ek?;)uhuhu..smoga bjumpa lg yang!

missfauzani berkata...

waaahh...ade kesempatan...tapi tiada pertemuan....hihi...

tasikmerah berkata...

aku kamu cam tak tiqah?

he he...

azie berkata...

gell!

tiqah, memang hebat bab cam cam orang ni. nak nak kalau suh cam pak guard hensem kegilaan ijat,kah kah kah

en_me berkata...

hi adik ittewww..

ZARA berkata...

hehehe...

terer syg!

kalau ku...

ku akan tegur depan2

baru thrill...

hoyeah!

[ Eclipse ] berkata...

abg pak guard hensem utm macam mana muka nya *)

Princess Liyana berkata...

hi hi..abg guard itu..bila mlihatnya, kancil clan mula menjerit2..ouchh..;p

theinexplicableme berkata...

cuma pernah tengok gambar kat blog jer dah boleh cam?
kamu ada kuasa superhero ya?hehe!

missyizzati berkata...

nadh,sangat cute! :D haha

tiqah,sangat kagum. kalau aku, mesti lupa walaupun penah tengok gambar..hehe

kel@mbu berkata...

tah2 kat situ ada sepuluh akak pkai bju ungu.. kekeke :P

blackpurple @ jowopinter berkata...

Kalau laki2 biasanya mamat Bangla suka pakai ungu.

A t i Q a h berkata...

Paiseh,
kannn... ;)

Aqram,
misteri apa pulak ko nih.

Sir,
ek? Haha.. Tengok la siapa cikgu teater dia. ;D

Ina,
ye yang. I tak salah orang kali ni. Haha.

MissF,
tu la pasal. Tak de rezeki lagi. Huhu.

Azie,
well. Mata aku ada ciri2 the Dark Knight. Kadang2 boleh terover sampai salah orang. Hak hak.

Kak Tasik,
asal akak tak pakai misai dan janggut palsu, bleh cam kot. Ha ha.

Me,
haiii abang itteww...

Zara,
takut salah orang beb. Cam ne kau nak cover? Ha ha.

Nadh,
hahaha. Rujuk jawapan kancils yang lain.

Ina,
pak cik guard u yang ada misai macam Datuk K tu kan yang. Hihihi.

TIM,
super tak super la sangat. ;)

Ijat,
kalau pak guard masuk gambar? Takkkannnlah tak cam. :P

Kel@mbu,
dah tengok dah. Sah akak tu sorang je. ;)

JP,
Bangla? Ungu? Tak seswai you. Ha ha ha.

faridmw berkata...

salam.. kan senyum itu satu sedekah.. itu yang kak tu senyum... hehehe nak senyum la... ;)

t.a.t.a berkata...

wah wah wah.. tidak langsung kusedari diri ini menjadi tajuk perbualan ini entry.

wah adik, aku betul² terharu dengan entry ini. aku terharu, terharu dan terharu lagi. huhuhu

makasih dik.

nurnana berkata...

tata glamer, siot!!