Isnin, 4 Ogos 2008

YANG SATU, DUA & TIGA

Satu.Sifar
Ada ucapan terima kasih untuk beberapa orang:

Satu.Satu : t.a.t.a. Atas kiriman cenderamata dari Cameron Highlands. Aku suka amat! :)

Satu.Dua : Encik Basri. Dengan yakinnya mengeposkan blook Masuk Barisan, walaupun aku tak bayar lagi. Er. Oke. Akan diuruskan secepat mungkin. Huhu. Jangan report pada abah aku ya. ;P


Satu.Tiga : Para penghadiah untuk hari lahir aku. Walaupun sudah 2 bulan 10 hari berlalu. =D


Satu.Empat: Encik-encik Sol-jahs. Mak tak sangka mak boleh dapat nombor dua, nok. HA HA HA.


Dua.Sifar
Selalunya aku akan terima MMS dengan senang hati. Tapi semalam, bila Atina MMS. Aku rasa sensitif semacam.

Aku balas. Dengan Nokia antik aku. "Hah. Tu nak perli akak la tu. Macamlah akak ngko ni boleh view kan..."

"Lupa lupa! Huhu". Atina balas balik. Haih.


Tiga.Sifar
Abah sms pagi tadi. Katanya.

"Bila ada free, atau CARI waktu free, buat solat dhuha dan baca Al-Waqiah." Er. Ini respon abah bila aku telefon mak sambil berkeluh-kesah tentang biasiswa yang tak masuk-masuk lagi. Karenah birokrasi, bak kata Azie.




"Maka bertasbihlah dengan (menyebut) nama Tuhanmu Yang Maha Besar" (56:96)

20 ulasan:

pandagumuk berkata...

sbr ek atiq.nnti bile duet masuk bole beli tepon bole kite men mms k.hehe.

rasso berkata...

Moga dipermudahkan urusan...

Princess Liyana berkata...

Nokia antik itu berguna tu yang:)
You mesti dah naik sayang dengan Puan Naimmah kat kaunter pjbt bendahari tu.

Sabar ek sayang?:)

Syam berkata...

wahahaha.. haruslah kecik ati kalau dapat mms dekat tipon antik. tu namanya perli...wahahaha

apa lagi atiqah. sebenarnya kawan awak bagi isyarat, tukarlah telipon tu. antik sangat dan ketinggalan zaman. ahaks...

cheers,

syam @ http://aeropama.com

Amiene Rev berkata...

Cameron Highland, 1994. Rindunya pada Cameron Highland. Teringat jalan-jalan yang curam tu... dan pokok-pokok yang tinggi-tinggi.

Moga-moga keaslian alam semulajadi terpelihara sentiasa.

A t i Q a h berkata...

Panda,
huhu. Baiklah! :D

Rasso,
err..kenapakah serius satu macam neh? Ha ha.

Amin. Untuk kamu juga. He he.

Ina,
antik + tahan lasak. Hihi.

Syam,
hoo..adik saya mungkin tak berniat. Tapi saya terasa la plak. ;P

Miene,
last kamu ke sana tahun 1994? Lama dah tu. Lain amat sudah Cameron Highland sekarang. Isk.

azie berkata...

betul2. solat dhuha..mintak rezeki.

nasib baik ko cakap. kalau dhuha pun tak jalan, aku buat solat hajat, atau solat mintak hujan

shinO サイフル berkata...

Setiap yang berlaku ade la tu sebab musabab nye..tak gtu? :)

Azzam Supardi berkata...

Ye. He he!

t.a.t.a berkata...

aduhhh terharu nya ada ibu bapa semacam ibu bapa TiQah. akan ku jaga dan kuhormati setinggi² nya.

tasikmerah berkata...

tiqah,
aku nk p dhuha sekarang...

kekCoklat berkata...

Salam tiqah...nnt dh dapt biasiswa, jgn lupe sahabatmu yang menganggur nih...

Abdullah berkata...

Bagus betul nasihat Abah tu...

Al-BIMA SAKTI berkata...

hhmmm...kalu takde berokrasi... opp sori... birokrasi tak sah...

en_me berkata...

mak atau abah takleh nak hulur sehinggit dua hinggit ker sementara biasiswa yg akan masuk tak lamer lagik.. ihihi

Shila berkata...

Nokia antik tu haruslah ditukar segera,dik...Hehe...sadis rasanya.Tapi kadang2 barang antikni la paling berharga dan paling banyak berjasa..kan?

A t i Q a h berkata...

Kak Shila,
mmm..yang antik tu la yang paling tahan lasak tau kak. Hehe.

Me,
huhu. Yang tu wajib. Saye cuma mengada-ngada jek. ;P

Bim,
wo!

Mr Lah,
marilah kita kongsi-kongsi dan sebar-sebarkan. :)

Kiyo,
salam. Uh. InsyaAllah. Tunggu aku balik kampung ok. =D

Kak Tasik,
sila, sila. :)

Kak t.a,
=) mereka yg malang dapat saya. Huhuhu.

Azzam,
he he.

Shino,
ye. DIA suruh kita tengok apa nikmat di sebalik perkara itu. :)

Azie,
mmm...kat MSI pun tak sure jumpa ke tak. Silap2 jumpa pencopet. Haih.

Pocket berkata...

Pocket pun tak leh MMS jgak,
psl pakai tepon 3310 yg takkan masih lg buleh berfungsi biarpun jatuh bangunan tuh :D eheh

A t i Q a h berkata...

Pocket,
huhuhu..3310 u punya phone yang ke berapa?

bendul berkata...

masih teringat pasal henset tu ker.. sabo jer laa..
(tapi kenapa masa nak bilang tu kena ada sifar..?