Selasa, 12 Februari 2008

SUATU PETANG DI ARKED CENGAL

Mau sore. Aku lungo Arked Cengal. Arek tuku melo ais nggawe buko poso. Aku njajal ngomong jowo karo wak seng njogo kaunter. Serunuk e dee, temu karo wong sak bongso. Bioso ne, nek wong jowo temu wong jowo, enek roso koyo mesra gitu.

Dee pernah mondok neng Sabak, moso dee numpang omah pak de ne. Aku tekon, kenal rak karo Kiai Ma'som, arwah mbah ku. Dee kenal, karo Mbah Yunus pun dee kenal.

Tapi dee ngomong, jowo ku orak peket. Alah. Biosolah, aku neng omah bukane ngomong jowo banget. Karo mbah wae aku ngomong. Kui pun sitik-sitik wae. Rak opo lah, sak kurang-kurange aku reti lah ngomong. hehe

Kau orang ada faham? ngeh ngeh ngeh

16 ulasan:

ف wildchild ۞ berkata...

langsung tak paham..

Sidik Al Amini berkata...

kuwe opo iso ngomong jowo to, mestinjero hati ne wak kuwi arek ngguyu wae

Roslan Tangah berkata...

wa tak faham duhai Tqa....

ajarin aku...

Tok Rimau berkata...

Wes awan. Tangi Tiqah oiiiii.

Irfan berkata...

haha.. aku sitik-sitik bole ahh..
power seyh ko ngombrol jowo..

- SangPelangi dot com

blackpurple @ jowopinter berkata...

Tok Rimau seng ngajak'e aku merene. Eneng konco rupane nang kene....Hehehe!

Yuk, mampir nang blog jowoku, www.monggo-mampir.blogspot.com

:D

AtiQah berkata...

Fa,
memang sengaja aku buat kau tak faham.heh

Pak Sidik,
bukan iso ngomong wae, tulisan ne pun aku reti mboco. =p

Roslan Tangah,
mari belajar Jawa dengan Kak Tiqah.

Tok,
Suwi wes tangi ne. Wes arek mbengi pun.

Irfan,
aku pun sikit-sikit saja. =)

BP,
aku memang selalu lungo rono, nek kangen banget arek kerungu boso Jowo. huhu

فيصل berkata...

aku hanya tahu 'wes mangan opo uron'

Ahmad Kamil berkata...

Kuwe ngomong jowo ke ngomong urganda.. kehkehkeh...

AtiQah berkata...

Fa Ya Sad Lam,
itu ayat tipikal. Tapi baguslah kau tahu. hehe

Pak Kamil,
woo, aku nggawe entri jowo baru mampir yo. Hiyyap!

azie berkata...

tqa,ojo ngomong jowo.ramai seng orang paham,haha..ngomong karo aku waeh,hehe..aku arek ngguyu iki,haha..seng orak2 waeh..

p/s: rasso, jawa n indon bahasanye laen lah..ajarin itu indon,bukan jawa,hehe

rasso berkata...

azie,

ooooo... oke.. bila mau ajar?

tQah,

bila mau ajar?



ha ha ha...

Malabei berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
pHu YinG berkata...

Uwaa.. sepatah haram Kak Phuying tak paham. Mbah bebel lagi la tak paham. Cuma tau nang kene, nang kono. Ho ho ho!!

AtiQah berkata...

Azie,
kito ngguyu sak kuate..haha

Rasso,
saya lupa saya tiada tauliah untuk mengajar orang. isk

AtiQah berkata...

Kak Phu Ying,
pegi lah menuntut dengan mbah akak. =D