Sabtu, 30 Mei 2009

Ngaji biar pandai, perangai biar jughuh, hidup biar buleh tupe. Kata boss kami.

Beberapa hari setelah tiba di Kelantan, sahabat semasa di kolej matrikulasi menelefon. Dia juga berada di Kelantan, bekerja sebagai research assisstant di USM.

"Tiqah, hati-hati tau kat Kelantan ni," beliau memberi ayat suspen. Berkerut muka aku. Risau.

"Alamak, ada apa kat sini?" Aku terbayang hal-hal angker.

Suara serius habis.

"Hati-hati sikit. Takut naik berat badan nanti, ha ha ha."

"Cis kau Syada," Aku.



Tapi betul pun. Aku memang patut berhati-hati nampaknya. Haghi-haghi kawe make hok sedak-sedak belako. :P

20 ulasan:

hanis berkata...

salam tiqah...

dah try make budu blum? hehehe...

paiseh berkata...

nak jaga badan ada menu dia..
ikan kering denganbudu sahaja. brani??

Tok Rimau berkata...

hok a aloh

izzati fuad berkata...

saya setuju! mari kita pergi ke taman tiap2 minggu hokay?

.::N.hasnah.Z::. berkata...

tiqah, mu ke klate pulok ko? wt gapo mu ke sano? jale2 or cr kijo? :D rindu CPT pasar malam depan HUSM tu!!! hehe...

zino berkata...

memang tak syak lagi akan bertambah la nanti tu.. hehe

lili11 berkata...

Makan senang dan murah di sana, kan! Aaa .. rindu kampungku ...

Princess Liyana berkata...

Huhu nanti jgn lupe exercise ok?br fit.huhu.

ZARA ALUWI berkata...

Salam ziarah,

kuwe omong jowo campur klate cantik!

Makanlah atikah... bukan semua orang yang makan banyak tu boleh mendatangkan kegemukan. Mak cik ada petua nak kuruskan badan tu... baca dlm blog mak cik zaraaluwi.com/ '100gm karbohidrat sehari' InsyaAllah kalau larat buat boleh kurus.

AZANI berkata...

yang lain kawe pahe, hok hidup biar buleh tupe gapo dia?boleh dapak tupai ko?tumpang ko?mung tolong ghotak kat ambo.

A t i Q a h berkata...

En Azani,
buleh tupe tu maknanya boleh tumpang (boleh beri manfaat pada orang lain). =D

Aunt Zara,
aa..ada eh? Oke, nanti saya korek2 blog tu. Hehe.

Ina,
hehe. Baik cik! =)

Lili,
agaklaa. Moh balik kampung. Hehe.

Uncle Zino,
tulah. RIsau dah ni. Huhu.

Sern,
kawe jale2 caghi kijo le mek. ;P

Ijat,
Taman Tengku Anis ittew..hehe.

Tok,
cayo la cakap ambo ni tok.

Paiseh,
tak jumpa ikan kering lagi la kat sini. Haha.

Kak Nisah,
dah lama kenal budu dah. Tapi cicah sikit2 je. Hehe.

Faizal@poyan berkata...

salam tiqah..
emmm tak pa selagi boleh mkn mknlah hehehehe tapi kena ingat gak kesihatan kena jaga huhuhu

blackpurple @ jowopinter berkata...

Bawak penimbang tak? Hehehe!

S h i n o berkata...

Kalu ado hok tu blako gak.. meme comel benar! heheeh :D

KDEE berkata...

hahah..ko posting kt klantan ke?

xiiinam berkata...

terima kasih sudi melawat ckLah semalam walupun hanya dalam masa 15 minit Bas kamu akan bergerak ke Kota Baharu.......

Tak sempat berbual panjang....


Jumpa lagi!!!

宜蘭民宿 berkata...

中醫減重
中醫減重
中醫減重
中醫減重
中醫減重
花蓮民宿
花蓮民宿
花蓮民宿
花蓮民宿
花蓮民宿
花蓮民宿

addyaholix berkata...

molek mu kecek klate. haha!

dapat keja sana? tahniah tiqah!

a Q r a m berkata...

Time aku kat sana dulu, time raya, x sempat merasa keseronokan makan puas2 ni.

ف wildchild ۞ berkata...

naik kan banyak2. pastu kalo ade orang nak masuk meminang, leh kira ikut timbang je ;p