Sabtu, 20 Jun 2009

It's a Turning Point


I.
Kamu kerja ye kat sana? Tanya Kak Tasik. Sambung belajar ke? Tanya Yazid. Di negeri Serambi Mekah ni, boleh lah aku katakan kerja pun ya, belajar pun ya. Kerja, dalam konteks mengajar sementara di Kolej Teknologi Darulnaim dan ada gaji setiap bulan. Belajar, dari aspek tarbiyah diri. Dan untuk aku dekatkan diri kepada satu definisi - hamba Allah yang ada tanggungjawab. Kalian doakan aku ya. :)

Aku ditemukan dengan manusia-manusia hebat di institusi ini. Cemerlang dalam kedudukan masyarakatnya, namun rendah hati kepada Khaliqnya.


II.
Selamat hari ayah untuk Abah khususnya, dan semua ayah-ayah sekaliannya. Rindu betul pada panggilan dah-solat-ke-belum dari Abah setiap subuh. Alahai.

17 ulasan:

izzati fuad berkata...

di mana-mana tempat kerja pun, kita kena belajar dan mengajar kan? tapi di sini, orang sekeliling memang hebat.

doa saya, bila dikelilingi dengan orang hebat begini, kita dapat menjadi hebat juga. hehe

13may berkata...

selamat hari bapa :)

ZARA 札拉 berkata...

mencari ilmu dan pengalaman itu penting.

aku sentiasa mendoakan yang terbaik buat kamu dan ejat di sana~

Benrauf berkata...

alhamdulillah ko ada keje

nizamsani berkata...

baguslah.

Yazid Husain berkata...

good for you

Adry berkata...

alahai... terkenang plak ngan arwah ayah saya...


Adry @ http://www.adrysabry.com

addyaholix berkata...

rezeki tuhan dimana-mana tiqah. moga kamu selalu sukses!

dan selamat hari ayah!

Pocket berkata...

selamat hari bapa,
jeles pasal tak ingat pun bapak pocket pernah ker gerak bangun subuh,
hummmm...
simply kenangan dah ilang..
kenapa yer?

Cik Duktur Paan MD berkata...

kak tiqah!
dah keje eh?
bestnyeeee..
hehe


take care :)

tasikmerah berkata...

ai miss yu sayang.. :)

tasikmerah berkata...

ai miss yu sayang.. :)

fengfk2008 berkata...

NM
批發

seo

網路行銷

宜蘭民宿 berkata...

ZR
情趣用品

提供上千種成人商品線上購物服務--專營情趣商品、男女自慰用品、性感睡衣、情趣用品批發、自慰套、SM商品、逼真情趣娃娃、跳蛋、按摩棒、同志用品、TENGA飛機杯..,可線上刷卡及貨到付款。 ... 收到的東西會有情趣用品的字樣嗎? 轉帳之後,如何通知這筆款項是我付的
導航

a片
a片
a片
a片
a片
a片

Abdullah berkata...

You have grown, both in your in your ability, and also in your maturity.

If I said I was proud of you before, I can only say that I am ever prouder now...

A t i Q a h berkata...

Izzati,
insyaAllah. :)

13May,
selamat selamat.

Zara,
selamat mengajar juga buat kamu. :)

Syahid,
ko da keje ke?

Neziee,
:)

Yazid,
=)

Adry,
al-fatihah untuk Allahyarham...

A t i Q a h berkata...

Addy,
thanks Addy. :)

Pocket,
huhu. Nanti Pocket kejut anak Pocket solat subuh oke.

Cik Paan,
sudah sayang..
awak pun take care juga. ;)

Kak Tasik,
I missed u so. :-)

Sir,
i miss utm. :(