Sabtu, 11 Julai 2009

Masuk dalam Watak

Langkawi Day 1 - Banana Boat

*******************************************

Dulu. Dalam tempoh Latihan Mengajar di SMKIE. Pada hari pertama datang ke sekolah ada perhimpunan Isnin. Pelajar diminta bangun untuk bacaan ikrar. Aku pun ikut bangun entah kenapa. "Eh, awak tu cikgu. Tak payahlah ikut bangun." Kata cikgu sebelah sambil tarik tangan aku. Malu aku.

Semalam. Dalam Dewan Utama semasa Majlis Penutup MASIR (Majlis Silaturrahim) pelajar baru. Pelajar diminta bangun untuk nyanyian lagu rasmi KTD. Aku pun ikut bangun entah kenapa. "Eh, enti tu pensyrah. Tak payahlah ikut berdiri." Seorang staf di belakang aku menegur. Malu lagi.

Hmmm. Aku masih belum 'get into the character' agaknya.

9 ulasan:

azie berkata...

yeay first!

azie berkata...

btw, kena cpt get into character taw. kalau tak ingat, kena blaja balik dgn sir abdullah,ahaha

zino berkata...

tak lagi nanti ok lah tu... terasa macam nak jadi student lagi ke? hehe

Nadine berkata...

mesti tak puas jadi student lagi tu..he..he...

AZANI berkata...

dah terbiasa...tindakan pantulan..

Abdullah berkata...

Ni nak kena buat revision classes for DIE ni...

kdee berkata...

hahahha.lawak la..

ZARA 札拉 berkata...

hehehe~

dan aku kena berdiri juga..cuma mengawal diri agar tidak angkat tangan masa baca ikrar~

cT cHaN berkata...

waaa banana boat itu nmpk sgt menarik.. ;)) btw, nnt lame2 kamu mesti masuk dalam karekter punye.. jgn wisau yeh..