Isnin, 20 Julai 2009

Spell the Bee.


Sebelum mula mengajar kelas yang satu ini, aku uji mereka dengan mainan bahasa - spelling bee. Tidaklah susah mana pun perkataannya. Environment, rubbish, curtain, support, cafeteria, bussines, software dan executive.

Yang betul tu, ok lah. Tapi yang salah tu, aku rasa macam nak campak meraka dalam kolah.


Pi/Es: Baru dapat tonton Bee Movie dan mereka comel!

42 ulasan:

Princess Liyana berkata...

hish yang, kalau students i tu mengeja gitu..

err i bukan stakt campak, i rendam2 lemaskan depa dlm kolah.. ;P

Err..terlebih sudah..huhu;)

Yours,
teacher liyana yg garang..

xiiinam berkata...

Berita Harian.
Sabak Bernam-20 Julai. Seorang guru wanita ditahan kerana mencampak murid ke dalam kolah...er...kolah Mbah Lanangnya yang besar itu.....


He..he..

Nasib baik tak eja 'tawon'....

AZANI berkata...

hah kena ppsmi balik ni?

ZARA 札拉 berkata...

hahaha~aduyai~

azie berkata...

budak remove ke?ahaha

Abdullah berkata...

Persiapkanlah dirimu dengan ilmu flying kick...

Water Lily berkata...

Ni mengajar budak darjah beraoa nih? Kalau generasi PPSMI mesti cikgu tak 'hangin' kan..kan..kan..


:D

Pocket berkata...

business tu pocket pun kekadang miss tuu.. aduhaiii

zino berkata...

lepas ni semua sekolah di larang bina kolam hehe

kdee berkata...

adoi..ko kena wat spelling slalu la..hehe

izzati fuad berkata...

kolam mane tiqah? jom2. aku bulih tulong. hihi

yginsaf4 berkata...

'environment' teww susah weiii.. ehehe

addyaholix berkata...

ngajar english jugak ke tiqah?

tasikmerah berkata...

dah gaji blom nih...? hehehe...

aie akaike berkata...

cikgu jangan garang sgt.

affendik? berkata...

bersabarlah...
yg dinilai Dia bukan natijah semata, tapi juga usaha.. kan? =)

myadlan berkata...

teringat time test budak2 psl spelling ni. sedih gak kalo dak SPM english pun sangkut lagi.. ni kes PPSMI la kot.. hehe

itu budak2 tahun/tingkatan bape eja?

13may berkata...

dalam mana kolah tuh? kalau takat lutut...campak ajer :D

Rajuna berkata...

grappish!!


haha

| a t i q a h | berkata...

Ina,
haha. Diorang sumer budak2 Sabah dan pandai berenang. Tak boleh nak lemas punya.

Cik Lah,
heheehe. Bukan kolah kalau Mbah Lanang punya tu. Dah tahap swimming pool dah. :P

En Azani,
Sama je kot PPSMI ke tidak ke.

Zara,
huu.

Azie,
haha. Dok tahu la tu.

Che Lah,
flying kick sudah, judo sudah, karate pun sudah. Haha.

Kak Lily,
bukan darjah kak. Tahap diploma dah ni. Huhu.

A t i Q a h berkata...

Pocket,
saye juge. Huhu.

Uncle Zino,
hahaha. Tak cantik la tak de kolam.

Kdee,
tak dapat mencapai objektif semester la macam tu. Isk.

Ijat,
kolam kat kafe tu nak? Kasi udang besar tu gigit dia. Ngeh3.

Me,
tak susah la. Tricky sikit saje. ;P

Addy,
itu la yg saya mampu. Nak ajar math ke apa ke, tidaklah saya tahu.

Kak Tasik,
udahhh. Nak kite blanje apam balik ke kak? thehehe.

Aie,
ehe. Provok je tu.

Irwan,
mak saye pun nasihat nya itu. InsyaAllah sama2 usaha. :)

Adlan,
ni dah lepas SPM pun budaknya. Huhu.

13May,
ntah la kolah mana. Hee.

Rajuna,
=D
suka ya kamu.

Yazid Husain berkata...

just enjoy the show

KiMiE berkata...

Cikgu!!saya nak jadi anak murid cikgu bulih dak???saya nak eja KAPAITEREBANG......

fengfk2008 berkata...

MOTEL
seo
居家看護
法拍屋
白蟻
seo
隔熱紙
高雄縣旅遊
墾丁旅遊
網路行銷

fengfk2008 berkata...

簡善琳瑜珈補習班創辦人簡善琳老師,在三十幾年前瑜珈風氣尚未盛行的少女時代即對它產生濃厚興趣少時體質贏弱敏感也因瑜伽而獲得顯著改善,所以立志貢獻所學,藉由瑜珈來達成幫助國人身體健康的願望。高雄瑜珈中簡善琳瑜伽養生會館除了硬體設備在會館環境上建立最精緻、最優質的多功能複式場所外,為避免其他瑜珈教室之師資情況(即投入教學工作則無力再學習進修之窘境),對於師資的培訓與要求更是不遺餘力,所有師資不分資深資淺每個月都要接受新的瑜伽課程訓練,期盼與國際接軌,隨時給予學員最新的資訊與知識。針對初學者教授九大關節操、拜日式、基本功法、淨脈呼吸法等,溫和而緩慢的瑜珈,透過簡單的延展動作及呼吸按摩身體各部位的經脈,奠定初學者學習瑜伽的基礎。會館裡有初級瑜伽、整體瑜伽、哈達瑜伽、養生瑜伽、有氧瑜伽、塑身瑜伽、氣功瑜伽、瑜伽提斯、Ashtanga、孕婦瑜伽、進階瑜伽、體位法瑜伽…等數十項豐富瑜伽課程提供選擇。

fengfk2008 berkata...

網路行銷
網路行銷
網路行銷
seo
seo
seo

faridmw berkata...

salam.. garang2 cikgu ni.. hehehe..
apapun tulisan tu mmg membuatkan orang tersenyum.. heheheeh..

fengfk2008 berkata...

乳酪蛋糕:推薦你全台最好吃ㄉ乳酪蛋糕!
台中汽車旅館:如果要去台中住宿推薦鍾愛一生的汽車旅館!
看護中心:長期看護要特別注意哪些事項呢!
隔熱紙:汽車隔熱紙是越貴越好嗎!!!
高雄縣旅遊:推薦你高雄縣市的旅遊景點喔^^
棧板:環保棧板的最佳選擇!
拳師犬:來到我的寵物網站告訴你如何飼養可愛ㄉ狗狗^^
墾丁旅遊:夏天到了墾丁是南台灣最佳旅遊點耶!
彌月蛋糕:給寶寶彌月最佳的蛋糕禮盒選擇!
法拍屋:不景氣選擇房屋法拍屋正是時候ㄛ!
納豆:你知道納豆對身體有何功效ㄇ~~~
電波拉皮:年輕的最佳利器就是電波拉皮~一勞永逸~
瑜珈教室:選擇瑜珈除了環境就是師資,讓我們展現最佳實力!
服飾批發:全台最物超所值ㄉ日韓服飾網路平台~

fengfk2008 berkata...

潘朵拉日韓服飾購物商城-日韓服飾、服飾批發、流行服飾、韓國服飾、日系服飾、精品服飾、日韓服飾批發、雜誌款服飾批發、女裝服飾批發、時尚服飾批發、少女服飾批發、衣服批發

心安居家看護中心提供:醫院看護、居家看護、家庭看護、看護中心、外籍看護、私家看護、外勞申請、居家看護、家庭幫傭、外勞直聘、人力仲介

禾雅堂經典乳酪蛋糕提供精緻乳酪蛋糕、彌月蛋糕、巧克力、chocolate、cheese cake、原味乳酪蛋糕、日式抹乳酪蛋糕、松子黑糖乳酪蛋糕、密釀蔓越莓乳酪蛋糕、印度野芒果乳酪蛋糕、巧克力乳酪蛋糕、頂級圭那亞乳酪蛋糕等多種口味,歡迎參觀與選購。

Acai berkata...

Masa belajar dulupun suka salah eja camni,ekkeke..tapi serius, memang tak reti,hehe

famia berkata...

hahahahah.

budak mestilah eja ikut apa yang didengarnya. barangkali cikgu yang mengajarnya sebut bunyi macam itu. itu pasal keluar lain kot.

macam kiut2 je eja macam itu budak2 ni.

alahai.

green berkata...

heheh..teringat zaman sekolah..

blackpurple @ jowopinter berkata...

Apa yang fengfk2008 komen tu ek......

Adry berkata...

salam... sori lama tak menyinggah...

kejamnya cikgu sampai nak campak murid dalam kolah... hahahaha

anyway... ble tak e-mail alamat awak... nak kirim kad... hantar ke adrysabry@yahoo.com k... thanks

Cikgooden (Selumbar Emas). berkata...

dah posting dah ka?..

tasek:..tak dapat gaji lagi ni...garang semacam ja..

S h i n o berkata...

hahahaha :P

13may berkata...

wake up when SEPTEMBER ends...

updet updettt!!!!

musafir berkata...

hoh..campak dalam kolah...ish3..jangaaann..lombong la..


ps:salam singgah kembali

musafir berkata...

salam ramadhan kareem....jugak.

puan hadi berkata...

selamat hari raya tqah!

sabo la dorg tuh nak kene basuh dengan vocab lessons je tu..

日月神教-任我行 berkata...

走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,聊天室

日月神教-任我行 berkata...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,性感影片,正妹,聊天室,
情色論壇