Selasa, 10 Mac 2009

Entri ini sepatutnya tiada tajuk, kerana isinya kosong.

Nak sangat. Puas aku celup, perah, sidai neuron otak supaya idea datang nak update blog. Tapi, mesti selalu terkesima terfikir sebelum update.

+ Apa orang akan dapat, dengan baca entri kau ni. Suka-suka atau ilmu? Mengingatkan atau melalaikan?

- Blog aku. Aku punya sukalah kan.

Tapi kan. Bila entri aku tak bersifat menyampaikan, rasa macam tak bertanggungjawab pula. Tulisan ada, tapi isi kosong. Atau. Isinya cuma dunia. Tapi kan. Harapannya, dapatlah dicari isi itu. Mungkin ada menyorok di sebalik huruf-angka yang maujud itu.


Fikiran tambah tumpul lately. Istighfar istighfar. Banyak buat benda lagha mungkin.



Hati, sila kuat. Hidup ni sekali je. Sekejap pula tu. Kalau nak banding dengan alam sebelah sana.

++

Eh. Eh. Ini nota, applicable untuk aku cuma, tahu.
Yang paling penting, bak kata Encik AloneInHome, blog ini untuk berkongsi, menghibur dan mengenal diri sendiri. :]


Nota tambah:

Setelah berbulan-bulan aku baca kisah si ayah ini, ujian Allah untuk beliau dan keluarga dah sampai ke kemuncaknya. Jatuh lagi air mata aku. Al-fatihah untuk adik Amir Yusuf.

24 ulasan:

ZARA 札拉 [사랑해~] berkata...

Aduhai sayang...

sungguh terkesan juga hatiku...=(

xiiinam berkata...

....terasa I tawwwww.....






que seraaaaa...seraaaaaaa
whatever will be....will be.....


ngeh....ngeh....nge....

paiseh berkata...

at least lu masih hidup. sempat jugak ras akosong. kan??

Alone berkata...

kadang2 kita berblog untuk menghibur.

kadang2 kita berblog untuk menyampaikan.

kadang2 kita berblog untuk berkongsi.

kadang2 kita berblog untuk mengenal diri sendiri.

peh. macam sajak la pulak =)

http://aloneinhome.com

A t i Q a h berkata...

Zara,
uih. Janganlah sedih. Alahai.

Cik Lah,
owhh. Tidak2. Itu untuk diri sendiri saja. Huhu.

Paiseh,
ya. Alhamdulillah.

Alone,
thanks tho. :)

zino berkata...

ada macam macam entri dari blog ni banyak yg kita boleh belajar dan ambil peringatan..

Water Lily berkata...

Hilang kata-kata :)

Yazid Husain berkata...

al-fatihah

filanastasia berkata...

atiqah : do what u want.. whatever u want.. tempiaskan mereka yg laen.. cewahhh.. ayat tak bleh blah.. hahahah

SHIMI berkata...

kelu. sesuatu yang baik itu tidak dinilai dari kacamata kita.

Moga Amir Yusuf damai disana

blackpurple @ jowopinter berkata...

.






.

Princess Liyana berkata...

Al-fatihah. Sedih i baca kisah adik itu. Nangis. ;(

tasikmerah berkata...

blog ai negatif terus. he he.


.

inna hayati berkata...

sebak...

Faizal@poyan berkata...

salam atiqah

emmm blog di wujudkan untuk diri sendiri, kekadang diri sendiri kena muhasabah...

emmm pelbagai ujian adalah kasih sayang Allah kepada kita supaya kita tidak lalai mengingatinya..

addyaholix berkata...

kalaupun cuma kosong, saya tetap baca. mungkin sebab kamu. sweet kan? jatuh cinta tak? haha!

Alone berkata...

peh. kata2 aku diquote.

bangga siot. huhu =D

yep. i really mean what i said ;)

http://aloneinhome.com

S h i n o berkata...

ade isi ni..

sbb setiap luahan tu pasti ade sebabnya kan?

:)

faridmw berkata...

salam.. jika entri ni menenangkan jiwa.. tak salah... ketenangan jiwa itu penting kan.... hehehe

[ nadia ] berkata...

atiQ.
tau x.urrm,
siapa sebenarnya yg tulis blog tu ye.
ibu or ayah or anak dia.

Rajuna berkata...

blogger perlu ada rasa taklif

A t i Q a h berkata...

Zino,
yeap yeap.

Kak Lily,
saya macam hilang otak nak menulis. Uhhh.

Yazid,
=|

Kak Fila,
hahah. Gitu ye kak. ;)

SHIMI,
mungkin. :)

JP,
shakap, shakap. Bak kata Ahmad Nisfu dalam Seniman Bujang Lapuk. Eheh.

Ina,
al-fatihah untuk Amir Yusuf.

Kak Tasik,
belog yu is my feveret yu know. Huhuhu.

Inna,
hmmm...

Faizal,
semoga...

Addy,
kalau jatuh bangun sendiri. Hahah.

Alone,
ya. Sebab kata-kata tu sungguh terkesan. Huhu.

Shino,
:)

Farid,
waalaikumussalam. Sungai tenang jangan disangka tiada buaya.

Nadh,
oh. Yang tulis tu ayah si comel itu.

Rajuna,
couldnt agree more.

AL-BIMA SAKTI berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
AL-BIMA SAKTI berkata...

hidup, insya-allah.
mati, kepastian allah....